Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Tanfolyam Főoldalra Vissza
Thai box, sanda kínai box Tanfolyam
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO Mozgásműhely

Thai box a KMO Mozgásműhelyében Mike Sándor vezetésével

A thai boksz, eredeti nevén muaj thai angol átírással "Muay Thai" Thaiföldről származó pusztakezes harcművészet. Eredetileg mindenfajta felszerelés nélkül művelték, ma a sportolók egységesített szabályok szerint, ökölvívó kesztyűben és bizonyos védőfelszerelésben küzdenek, de léteznek úgynevezett hagyományos thaiboksz-mérkőzések is, ahol a védőfelszerelést elhagyják. A thai bokszot a „nyolc végtag tudományának” is
nevezik, mivel a küzdelem során a bokszoló nem csak az ökleit, de a lábát, a térdét és a könyökét is használhatja.Világszerte több szervezet is rendez világbajnokságokat thai bokszolók részére, több súlycsoportban, férfi és női kategóriában egyaránt. 2021-ben a Nemzetközi Olimpiai Bizottság teljes jogú olimpiai sportként ismerte el.

A szansou (散手 sǎnshǒu) vagy más néven sanda egy kína pusztakezes harcművészet és versenysport. A mai modern változat különféle kínai harcművészetek, a kínai birkózás és a nyugati ökölvívás egyes elemeit ötvözi. A szansou sajátos szabályrendszert alkalmaz, nem zárt bokszringben folynak a küzdelmek, hanem nyitott, emelt páston. A szansou a kínai rendőrök és katonák kiképzési programjának is része. A vusu keretein belül kiépítették a szansouküzdelmek szabályrendszerét és versenyfeltételeit. A Nemzetközi Wushuszövetség rendszeresen rendez hivatalos szansouversenyeket.

Időpontja: kedden és csütörtökön a Mozgásműhelyben 17.30-19.00

Vezeti: Mike Sándor (Shi-Heng)

 

További információ:
tel.: 06 70 220-9427, email: sanko.nike@gmail.com

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!