Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Áprilisi programok a Wekerlei Könyvtárban Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Könyvtár

2022 áprilisában következő programokkal várjuk az érdeklődőket a Wekerlei Könyvtár tagintézményünk közösségi oldalaira!


 2022. évi április havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Kattintson az alább program nevére, amiről bővebb információt szeretne kapni:

 


 

2022. április 1. péntek 17.00 -18.00
MIKA TILLENSEN: BERTRAM ATYA KALANDJAI
Író-olvasó találkozó Mikecz Attilával
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korig

Egy vidám hangulatú esemény az év hivatalosan is legvidámabb napján, április elsején.
Mika Tillensen nemrégiben megjelent regényéből megtudhatjuk, miért olyan fontos a gyúrás, ha már agyilag zoknik vagyunk, ellátogatunk Meseországba, valamint betekintést nyerhetünk a diktatúrák természetébe. Választ kapunk olyan eget rengető kérdésekre, hogy miért nem bírjuk a nagyképű, fennhéjázó alakokat és a megmondóembereket, hogyan legyünk nagyon óvatosak az internetes társkeresőn, miért olyan büdös az ördög, hova járjunk étterembe, továbbá kiderül az is, mi az élet értelme.
Mikecz Attila - írói álneve Mika Tillensen - a KMO Művelődési Központ és Könyvtár munkatársa. Első kötete a Könyv Guru kiadó gondozásában jelent meg.

Az író-olvasó találkozón a szerzővel, a kiadó képviselőivel, Dr. Soós Gábor kiadóvezetővel és Farkas Tímeával, a kiadó munkatársával találkozhatnak az érdeklődők és a dedikált könyvet is megvásárolhatják.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz (email: konyvtar@kmo.kispest.hu) kötött.


2022. április 5. kedd délelőtt
A „Röpképtelen madarak” kalandos szárnyalása Vöröskéry Dórával
Előadó: Vöröskéry Dóra író
Helyszín: Wekerlei Könyvtár vagy Wekerlei Kultúrház
Ajánlott korosztály: 12-19 éves korigA kamaszoknak, középiskolai diákcsoportoknak szóló rendhagyó irodalmi órán Vöröskéry Dóra fiatal írónő mutatja be a „Röpképtelen madarak” című könyvét. Ahogy Dóra írja: „A Röpképtelen madarak novellagyűjtemény, amely ezer nevető varjúként ront az olvasóra.” A címben jelzett madarak szárnya nem alkalmas repülésre: nem tudnak a ragadozók elől elmenekülni, ezért ezek a madarak vannak kitéve leginkább a veszélynek - de mind nagyon különlegesek. A kötetben huszonegy történetet ismerhetünk meg, a humoros és groteszk írások mellett mesét és fantasyt is találunk. Dóra világában őrült csokoládéboltosok, bosszúálló sellők és beszélő állatok élnek. Az apokalipszis lovasának van egy öccse, az ördögnek pedig egy lánya. A poklot őrző konyhásnő nem kedves, de legalább a gyerekek ártatlanok. És mindenki teszi a dolgát. A fiatal írónő első önálló kötete elnyerte a Magyar Írószövetség Debüt-díját próza kategóriában 2020-ban. Dóra második kötete 2021 október végén került a könyvesboltok polcaira, a könyv címe: „A pozitív egész számok jelentéktelenségéről”. A második novelláskötet az első folytatása. A tizenhárom új történet tele van varázslattal, humorral, drámával és különleges karakterekkel.
A programra középiskolás korú diákcsoportokat, osztályokat várunk, akik a friss, kortárs magyar irodalmat, a kalandokat és a fantasyt kedvelik.
Előzetes csoportos regisztráció szükséges a könyvtár e-mail címén, telefonon vagy személyesen.


2022. április 8. péntek 16.00-18.00
Versbarátok Klubja - Közös verselés a Magyar költészet napja alkalmából
Klubvezető: Juhász Magda
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korigA magyar költészet napját 1964 óta április 11-én, József Attila születésnapján ünnepeljük. József Attila (1905.04.11.-1937.12.03.) Baumgarten- és posztumusz Kossuth-díjas magyar költő, a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakja. A költészet napja alkalmából magyar költők gyönyörű versei szólalnak meg a versbarátok tolmácsolásában a klubfoglalkozáson.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


2022. április 11. hétfő
RENDHAGYÓ „VERSES” ÓRA a Magyar költészet napján
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 6-16 éves korigA magyar költészet napja alkalomból rendhagyó verses irodalmi órára várja a Wekerlei Könyvtár a kispesti iskolák gyermekcsoportjait pedagógus kísérőikkel. A magyar költészet napját József Attila születésnapjára emlékezve 1964 óta minden évben április 11-én ünnepeljük. A verses foglalkozáson a gyermekeké lesz a főszerep, ők fogják a könyvtárba elhozni és elmondani, felolvasni kedves-kedvenc verseiket.
Előzetes csoportos regisztráció szükséges a könyvtár e-mail címén, telefonon vagy személyesen.


2022. április 11-30.
VERSFAL a Magyar költészet napja alkalmából
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-99 éves korigKérünk minden kispesti, wekerlei verskedvelőt, hogy segítsen a Wekerlei Könyvtár falait versekkel borítani! Kérjük, hozzák el a könyvtárba a legkedvesebb verseiket kézzel vagy géppel írottan, tegyék be a postaládánkba vagy küldjék el elektronikusan e-mailben, Facebookon keresztül. A csodás versek április 11-én, a magyar költészet napján kerülnek ki a könyvtár belső falaira, a szép magyar költeményeket a hónap végéig olvasgathatják a látogatók. A kedvenc verseit így bárki megoszthatja az irodalomkedvelőkkel, a versek szívből szívekhez szólhatnak. A szebbnél-szebb verseket március 18-tól várjuk!


2022. április 15. péntek
Húsvéti versek és mondókák csokorba szedve
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 3-99 éves korigA húsvét a keresztény egyház egyik legfontosabb és legnagyobb ünnepe, ugyanakkor a tavasz eljövetelének köszöntése is. Egyházi és családi ünnep egyaránt, amelyhez világszerte számos népszokás és hagyomány kötődik. Húsvéthétfő a locsolkodás napja, ami vödörből tiszta vízzel, manapság inkább kölnivízzel történik. A lányok és asszonyok a fiúkat, férfiakat finom ételekkel, süteményekkel, italokkal és festett, díszes tojásokkal kínálják a locsolkodás után.
A könyvtárosok húsvéti versekkel, mondókákkal kívánnak mindenkinek virtuálisan kellemes húsvéti ünnepet!


2022. április 22. péntek délelőtt
Verses-mesés óra a Föld napján gyerekeknek
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-12 éves korigA Föld napján, április 22-én a természetbe, az állatok és az erdők mesés világába pillanthatnak be a gyerekek a meséken, verseken és a játékos kvízkérdéseken keresztül a Wekerlei Könyvtár rendhagyó óráján. A kispesti óvodák és iskolák gyermekcsoportjait várjuk pedagógus kísérőikkel az érdekes könyvtári foglalkozásra.

A Föld napjának célja, hogy felhívja a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására, a biológiai sokszínűség megőrzésére. John McConnell vetette fel a nap ötletét 1969-ben egy UNESCO konferencián. Először 1970. március 21-én tartották meg a Föld napját, ami a tavasz első napja az északi féltekén. 1970. április 22-én Denis Hayes amerikai egyetemi hallgató a Föld védelmében mozgalmat indított és megalapította a Föld Napja Hálózatot (Earth Day Network). A mozgalom kezdetekor már több mint 25 millió amerikai ember állt mögé, mára 192 országban a Föld napja a világ egyik legnagyobb környezeti eseménye. Magyarország 1990-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.
Előzetes csoportos regisztráció szükséges a könyvtár e-mail címén, telefonon vagy személyesen.


2022. április 29. péntek 17.00-18.00
Péntek esti mesék a Föld napján a Föld napjáról
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-12 éves korigIzgalmas mesékkel várjuk a Föld napja, április 22-e alkalmából a gyerekeket, szülőket, nagyszülőket péntek este a Wekerlei Könyvtárba. Bepillanthatunk közösen a csodálatos természet, a rejtelmes erdők és a kedves állatok világába az érdekes mesék segítségével. A mesék után természetközeli kézműveskedés gazdagítja a programot.
A Föld napja mozgalom egyik jelmondata: „Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?” Ha teszünk érte, ha hiszünk benne, ha egyénileg és közösen is cselekszünk, csak akkor lehetséges a pozitív változás elérése. Ha önmagunkban, családunkban, gyerekeinkben is tudatosítjuk, hogy minden nap tennünk kell a Föld megmentéséért, akkor a sok egyéni cseledet összegződik.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


 

További információ:

Telefon: 06-1-282-9634
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Email: konyvtar@kmo.kispest.hu
Facebook: Könyvtár Wekerlei (https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar/)

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!