Műfajok
Helyszínek
×
Szolgáltatások
SZÜLINAPI ZSÚRVARÁZS
ZSÚRVARÁZS a Wekerlei Kultúrházban!

A Wekerlei Kultúrház mindig is kedvelt helyszíne volt a születésnapi mulatságoknak. Ehhez ajánljuk a Zsúrvarázs csaptatát, sok játékkal, nevetéssel, programokkal, hogy maradandó élménnyé váljon az itt rendezett szülinap!

A Zsúrvarázs csapata kifejezetten gyermekanimációs programokat szervez és bonyolít le különböző eseményeken animátorok segítségével. Csapatunk tagjai vidám, fiatalos, gyermekszerető animátorok, akik nagy tapasztalattal rendelkeznek a gyerekekkel való foglalkozás terén.
Legyen szó:
- Születésnapról
- Névnapról
- Családi összejövetelekről
- Szezonális ünnepekről

Minden alkalommal izgalmas, szórakoztató és korosztályoknak megfelelő játékokkal és meglepetésekkel készülünk, amik garantáltan maradandó
élményeket nyújtanak majd a gyerkőcöknek!
Programkínálataink igazán sokszínűek, amelyek azon kívül, hogy nagyon élvezetesek, a gyermekek képességeinek és készségeinek fejlesztéséhez is hozzájárulnak. Egyéni igények, elképzelések esetén is nyugodtan fordulhat hozzánk bizalommal, mindent igyekszünk megvalósítani, hogy egy fergeteges bulit varázsoljunk a gyermekeknek. Legfőbb célunk, hogy élményeket ajándékozzunk a gyerekek számára, amely tapasztalataink és visszajelzéseink alapján garantált.

További információk: Varga Antónia | +36 70 3426772 | www.zsurvarazs.hu

Terembérlés esetén 
a Wekerlei Kultúrház elérhetőségein érdeklődhetnek: 282-9895 telefonszámon, illetve a toke.ildiko@kmo.kispest.hu email címen
SZÜLINAPI ZSÚROK, CSALÁDI RENDEZVÉNYEK
Családi rendezvények a Wekerlei Kultúrházban

A Wekerlei Kultúrházban hétvégi terembérlésre is lehetőség van, akár születésnapi partira, gyerekzsúrra, keresztelő megünneplésére, osztálytalálkozókra, vagy egyéb családi rendezvényekre.
Az időpont egyeztetéshez kérjük kerresen minket a Wekerlei Kultúrház elérhetőségein:
Email: toke.ildiko@kmo.kispest.hu
Telefon: +36 (1) 282-9895, +36 (20) 971-3080
TEREMBÉRLÉS
Termeink kibérelhetők születésnapi zsúrokra, családi és munkahelyi összejövetelekre.
Időpont egyeztetés: toke.ildiko@kmo.kispest.hu | +36 20 971 3080
INFORMÁCIÓS HÁZIKÓK
A kultúrház épületének különböző pontjain, a falra felszerelve ismeretterjesztő házikókat talál. A házikókban az aktuális kiállításhoz, programhoz, jeles napokhoz kapcsolódó információkat, történeteket olvashat.
Vegye el bátran a házikóból válaszokat, melyek kis papírlapokra vannak kinyomtatva!

Amennyiben ötlete van, kíváncsi valamire, és szeretné, ha azt közzé tennénk a házikókban, írjon bátran központi e-mail címünkre! (wekerleikulturhaz@kispest.hu)
Az információs házikók célja a népszerű közismereti tájékoztatás.
 TÉGY EGY KÖNYVET - VÉGY EGY KÖNYVET!
Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet! ingyenes utcai könyvtároló szekrény

Kiknek szól a könyvtároló? Mindenkinek kortól és hovatartozástól függetlenül:
- Ha valaki úgy érzi, olyan könyvet olvasott el, amit másokkal is meg szeretne osztani, és szeretné, ha azt más is elolvasná.
- Ha maga is új olvasnivalóra vágyik. Ha hirtelen ötlettől vezérelve a metrón, útközben olvasni szeretne, vagy ha estére egy új könyvre vágyik.
- Esetleg feleslegessé vált otthon néhány kiadványa, dupla példánya van.

A tároló használata semminemű kötelezettséggel nem jár.

Helyszín: XIX. kerület, a Kós Károly tér 9. számú épület tövében, a Thököly út és Kós Károly tér sarkán

Nyitva tartása: a könyvszekrény folyamatosan nyitva tart.

Kérjük, Ön is óvja a könyvszekrény épségét és tisztaságát! Amennyiben elvisz könyvet, lehetőleg hozzon is bele!

Szeretettel várjuk!

A tároló rendeltetésszerű használata:
1. Kérjük, ajándékozzon is könyvet, ha elvisz!
2. Szakadt, hiányos, penészes könyvet ne helyezzen el, mert ezeket mások sem szívesen olvassák!
3. Szórólapokat, hirdetési újságokat, használati utasításokat ne tegyen be!
4. A könyvek ide szállításakor vegye figyelembe a tároló nyitva tartását!

A könyszekrény üzenete:
Tégy egy könyvet - Végy egy könyvet!

"Könyvtároló vagyok, és azért állok itt, hogy könyveket fogadjak be és ajándékozzak az erre járóknak. Ha van otthon feleslegessé vált könyved, folyóiratod, hozd el bátran, és helyezd el a polcaimon! Válogathatsz kedvedre az itt található kiadványokból. Ha valamelyik megtetszik, haza is viheted.
Jó olvasgatást kívánok!" 
OLVASÓSAROK
Az emeleti folyosónkon kialakított olvasósarokban újságot lapozgatva, ismeretterjesztő könyveket olvasgatva vagy a free wifi használatával töltheti el idejét. A falra festett nagy fa alatt, a sünök, madarak, mókusok „szomszédságában” hasznosan és kellemesen telhetnek a várakozás percei.
FELEJTŐFA
A felejtőfát Európa más országaiban már ismert „cumifák” mintájára hoztuk létre a Wekerlei Kultúrház kertjében. Amennyiben gyermekük most van leszokóban a cumiról, felakaszthatja azt egy színes szalag segítségével (az információs pultnál kérhető) a felejtőfára.
A kezdeményezés Kispest Önkormányzata, a Helen Doron nyeliskola és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár összefogásával valósult meg.

Azok a gyerekek, akik cumijukat itt hagyják a fán, ajándék gyermekfogkefét vagy fogkrémet kapnak tőlünk.
ELEMGYŰJTŐ PONT
A kidobásra szánt, használt elemeidet ne dobd el, hozd be hozzánk a gyűjtőbe! Ezzel hozzájárulsz a környezeti ártalmak csökkentéséhez.
WEKERLE KÉT KERÉKEN, KÉT LÁBON
Családi, egyéni vagy csoportos bringatúra és gyalogtúra a Wekerletelepen.

A pár oldalas, képekkel és térképpel tarkított kiadvány alapján a kerékpáros vagy gyalogos kedvű túrázó végigjárhat 18 megjelölt állomást a Wekerletelepen. Ha elég leleményes és ügyes, megválaszolhatja a 18 ponthoz kapcsolódó kérdéseket. A kiadvány átvehető, illetve a válaszok ellenőrizhetőek a kiindulási ponton: Wekerlei Kultúrház és Könyvtár (1192 Budapest, Petur u. 7.)
A túra ideje: gyalogosan két óra, kerékpárral 40 perc.

A füzet megjelent a Wekerlei Társaskör Egyesület, a Zöld Hajtás Klub, a Wekerlei Építészklub és a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár közös kiadványaként.

A füzetet itt töltheti le: Wekerle 2 keréken, 2 lábon
MADÁRBARÁT KERT
Az épülethez madárbarát, szépen gondozott pihenőkert tartozik, mely 2011-ben a Magyar Madártani Egyesület közreműködésével jött létre. A kertben 13 odu és etető, ezekhez kapcsolódó információs táblák, valamint feliratozott fűszer- és gyógynövény tankert található.
BABASZOBA
A Babaszoba a járványügyi helyzet miatt, a babák egészsége érdekében zárva tart! Reméljük, hamarosan újra együtt játszhatunk!

Épületünkben baba játszószoba működik, mely a kultúrház nyitva tartási idejében bármikor ingyenesen igénybe vehető. A játszószobában ügyességi és készségfejlesztő játékok, bábok, összerakó játékok, babakonyha, plüss állatok és még sok kedves tárgy várja a gyerekeket. A szobában egy szoptató fotel is el van helyezve, ahol a függönnyel elszeparálható sarokban nyugodtan lehet a pici babákat megetetni.

A játszószoba házirendjéhez hozzátartozik, hogy élelmet, italt fogyasztani bent nem szabad, és kizárólag szülői felügyelettel használható.

 

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!