Műfajok
Helyszínek
×
Kiállítások

2022-es aktuális kiállítás a Wekerlei Kultúrházban

2022. szeptember 2. péntek 18.00-19.00
MESÉS KEZDÉS – szalma edit meseillusztrátor évadnyitó kiállításmegnyitója
A Wekerletelepen élő Szalma Edit meseillusztrátor szerethető figuráival és összetéveszthetetlen stílusjegyeivel a plakát- és bélyegtervezésen, valamint papírszínházi alkotáson túl megannyi gyerekkönyvben és kiadványban – többek között a Móra és Csimota Kiadók mesekönyveiben és Manó Könyvekben – találkozhatunk.

A kiállítás megtekinthető: 2022. október 20.
A kiállítás megtekintése díjtalan!
Bővebb információ: 282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu

2022. október 22. – november 21.
MESESZÉP ÉLET
Bálint Ágnes 100! kiállítás
Szeretett meseírónk születésének 100 éves évfordulójára rendezett „Meseszép élet” programunk kiállítása, ahol a Bálint Ágnes meséinek emlékei mellett megtekinthetőek a rajzpályázatra beérkezett alkotások.

A kiállítás megtekintése díjtalan!
Bővebb információ: 282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu

2022. november 26.- 2023. január 10-ig

MESÉLŐ MINTÁK
a Wekerlei Foltosok karácsonyi tárlata
A házunkban működő Wekerlei Foltosok újra megmutatják, hogy micsoda szépség, mennyi mesélő részlet rejlik az anyagdarabok között.
Kiállítás megnyitója: november 25. péntek, 15.00 óra
A kiállítás megtekintése díjtalan!
Bővebb információ: 282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu


Korábbi kiállítások a Wekerlei Kultúrházban

05.27. // RE-PREZENTÁCIÓ
RE-PREZENTÁCIÓ
2022. május 27 - június 18.

Kiállítás a kerületi általános iskolák technika óráin készült alkotásaiból, melyek újrahasznosított anyagokból, a fenntarthatóság jegyében születtek.

A kiállítást szakmai rendezője: Feketéné Németh Annamária a Kispesti Kós Károly Általános Iskola technika tanára

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. június 18-ig a kultúrház nyitvatartási idejében 
04.30. // MÁJFA
MÁJFA
2022. április 30 - május 26.

Kultúrtörténeti kiállítás a Májusfa állításának szokásáról

Bizony nagy büszkeség volt, ha május első napjára a lányos ház előtt felszalagozott májusfa díszelgett. A fácskának szép sudárnak, üdének, egészségesnek kellett lennie. S minél több és színesebb szalag díszítette, annál hivalkodóbban hirdette: éled a természet, lobban a szerelem és az élet ünnep!

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. május 26-ig a kultúrház nyitvatartási idejében.
03.12. // TAVASZI GARDRÓB
TAVASZI GARDRÓB
2022. március 12 - április 25.

Becski Leonóra iparművész kiállítása

Becski Leonóra anyag-és öltözéktervező, képzőművész, illusztrátor, tanár. Alázattal és nagyfokú felkészültséggel lát mindenhez, legyen az gyermekrajz pályázat zsűrizése, kézműves foglalkozás vezetése, gyerekek táboroztatása, bemutató, vagy elmélyült szakmai munka. Mindeközben szerény és kedves. Hozzánk nőnap alkalmával, személyes „gardróbjával”, plakátszerűen megálmodott ruhaterveivel érkezik.

A divatillusztráció a ruhatervhez közel álló grafikai-festészeti műfaj, azonban a divatterv céljaaz öltözék részleteinek pontos megjelenítése, a divatillusztráció a látvány, a hangulat megragadására, közvetítésére hivatott. Gazdag grafikai és festészeti eszközökkel a modell és az öltözék harmóniáját, annak látványát, és az általuk megjelenített életérzést igyekszik megragadni, bemutatni.

Becski Leonóra divatillusztrációi az 1920-as és 1930-as évek art deco divatillusztrációiból építkeznek, lendületes, elegáns vonalvezetéssel tárja elénk e korok hangulatát, ötvözve a mai divattrendekkel. Képei a kortárs divatfotók kompozíciójához hasonlóan feszesek, elnyújtott modelljei szemkontaktust tartanak a nézővel. A közeli, mégis távoli modellek ragyogó öltözékei ünnepivé, különlegessé varázsolják a női létet.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető 2022. március 12. és április 25. között a kultúrház nyitvatartási idejében.
01.15. // HATÁRVONALAK
HATÁRVONALAK
2022. január 15 - március 5.

A Wekerlei Kultúrház hagyománya,hogy a magyar kultúra napja tiszteletére egy közelünkben élő, alkotó fiatal művészt, művészcsaládot hívunk meg. Németh Róbert grafikusművész és felesége, Takács Szilvia szobrászművész közös kiállításának megnyitójára és családjukat bemutató pódiumbeszélgetésre vártuk az érdeklődőket.
A vonal fontos alkotóeleme mindkettőjük alkotásainak. A határvonal is, vagy annak átlépése technikai, gondolati szinten. Határmezsgyén létezni, átjárni a médiumok között, keverni látszólag össze nem illő technikákat. Takács Szilvia főbb témái személyesek: család, emlékek, házak, magánterület, testközeliség, de a test hiánya. Németh Róbertnél a test mindig kívülről látható, de gyakran csak eszköz valaminek a megmutatására. Mindkettőjüknél fontos a gondolatiság. Talán ez a közös vonal... látszólag.
A pódium­beszélgetésen együtt ismerhetjük meg a helyi művészházaspár gondolatait
A kiállítást megnyitja: Hemrik László művészeti író – Ludwig Múzeum

A kiállítás megtekinthető: 2022. március 5-ig
KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!