Műfajok
Helyszínek
×
Tagintézményről

 

Programok a Wekerlei Kultúrházban
AKTUÁLIS PROGRAMOK A WEKERLEI KULTÚRHÁZBAN

Wekerlei Kultúrház klubfoglalkozásai
Páratlan héten kedden 9.00-12.00
FOLTMÁGUSOK WEKERLÉN FOLTVARRÓ KLUB

Minden páratlan hét kedden 17.00-20.00
GYÖNGY NŐVÉREK

Minden páros hét csütörtökön 10.00-12.00
ZÖLDSZARVÚ ÖKO BABAMAMA KLUB

Páros kedden 9.00-12.00
WEKERLEI FOLTOSOK – FOLTVARRÓ KLUB

Csütörtök 18.00-20.00
WEKERLEI NÉPDALKÖR
Múzeumpedagógiai foglalkozások
Kiállításokhoz, Wekerletelep történetéhez és a Wekerlei Kultúrház történetéhez kapcsolódóan
Élményalapú múzeumpedagógiai foglalkozások a gyerekek életkori sajátosságaihoz alakítva. Mese, játék, szerepjáték, kézműves-foglalkozás segítségével a gyerekekkel együtt dolgozzuk fel a választott témát. A témaköröket kifejezetten ajánljuk rajz - technika órákhoz, hon- és népismereti órákhoz.
A foglalkozások időtartama 45 vagy 90 perc. (tematikától és csoport igényétől függően)
Előre egyezetett időpontban várjuk az iskolai csoportokat!
Belépőjegy ára: 800,-Ft/fő
Wekerle • Kultúra • Közösség 
A Wekerlei Kultúrház Budapest egyik egyedülálló karakterű és különleges hangulatú városrészében, a XIX. kerületi műemlékvédett Wekerletelepen található, és itt közel negyven éve kínál színes és változatos programokat látogatóinak. Az intézmény jogelődje az ország első úttörőháza, mely 1949-ben nyitotta meg kapuit. Kispest Önkormányzat 2020. november 19-i döntés értelmében, 2021. január 1-jétől a KMO Művelődési Központ és Könyvtár tagintézményeként üzemel. Bővebb információt erről ide kattintva olvashat.

Az európai uniós forrásból felújított, akadálymentes épület adottságai meghatározzák a kultúrház hangulatát, kedves, barátságos, családias légkörét. A programok tematikáját és az intézmény szellemiségét a hagyományőrzés mellett leginkább a családbarát jelleg, a kulturális sokszínűség és nyitottság, valamint a környezettudatos szemlélet jellemzi. A kultúrházban a nagyobbaknak szóló hétköznapi mozgásos, alkotó és nyelvtanfolyamok mellett számos játékos, fejlesztő foglalkozás várja már a kisbabákat is. Az intézménynek saját fazekas műhelye és rendezett, madárbarát pihenőkertje van.

Tagintézményünk hétvégén bábszínházi előadásokat, koncerteket, kézműves foglalkozásokat, táncházakat, környezettudatos workshopokat és tematikus rendezvényeket kínál a színvonalas kikapcsolódásra vágyóknak. Évek óta hagyományosan megrendezésre kerül, és egyre több érdeklődőt vonz az év eleji közös télűző esemény, a zenés, vidám farsang, a tavaszi magbörze, a kispesti alkotókat bemutató interaktív művészeti fesztivál, a gyermeknapi program, a változatos nyári gyermektábor kínálat, ősszel a különböző nemzetek kultúráját bemutató nap, év végén pedig a közös adventi készülődés és a Mikulás bábszínháza. Mindezek mellett nagy hangsúlyt fektet a helyi közösségi élet támogatására, így többféle klubnak otthont ad.  A kultúrházban találkoznak hétről hétre többek között a wekerlei népdalkör, a foltvarró és az öko baba-mama klub tagjai is.
MUNKATÁRSAK
Kiss-Szitár Orsolya tagintézmény vezető:
orsolya.szitar@kmo.kispest.hu


Bonecsuk Mónika művelődésszervező:
bonecsuk.monika@kmo.kispest.hu


Gombos Kata grafikus
gombos.kata@kmo.kispest.hu

Nagyné Tőke Ildikó gazdasági ügyintéző
toke.ildiko@kmo.kispest.hu

Dávid Gáborné Zsuzsa információs munkatárs
informacio.wkk@kmo.kispest.hu


Csorba Imre információs munkatárs
informacio.wkk@kmo.kispest.hu

További munkatársak:

Ág Attila gondnok

Rövid Alexandra takarító

Boros Tünde takarító

 

Tagintézményeink fenntartója: Budapest Főváros XIX. Kerület Kispest Önkormányzata

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!