Műfajok
Helyszínek
×
Szép álom szállj a szívembe... - Újévi koncert 2024-ben is
Több éve hagyomány már Kispesten, a KMO-ban, hogy ünnepélyes koncerttel köszöntjük az új esztendőt. A rendezvény első részében operettműsort, a második részben a Kispesti Obsitos Fúvószenekar már megszokott, nagy népszerűségnek örvendő újévi koncertjét láthatják, hallhatják az érdeklődők. Ez 2024-ben sem lesz másként. Január 14-én vasárnap 16 órától kerül sor az ünnepi koncertre.

Az első részben Lehár Ferenc zeneszerző halálának 75. évfordulójára emlékezünk a Rátonyi Róbert Színház művészeivel: Csengeri Attila, Teremi Trixi, Geszthy Vera, Kiss Zoltán és a táncosok.

Lehár Ferenc az egyik legnagyobb operettkomponista. Az ő nevéhez fűződik a Víg özvegy, a Luxemburg grófja, a Cigányszerelem. Lehártól való a következő idézet: A zenekedvelő bécsiek felüdülést várnak az operettől a mindennapi fáradozásuk után, nem pedig mély problémákat. Azt az örömöt várják tőle, amely elfog minden jó kedélyű, ártatlan lelkű embert, ha kellemes muzsika cseng a fülébe, s annak ritmusa hasonló rezdüléseket kelt lelkében is. Híres zeneszerzőnk gondolatai örök érvényűek. A 2024-es program keretében a Rátonyi Róbert Színház művészei nem először lépnek fel az újévi műsorban, sikerük legutóbb arra ösztönözte a szervezőket, hogy újra meghívják a társulatot.

A Kispesti Újévi Koncert tehát fantasztikus operettmuzsikával főleg Lehár-dalokkal indul, Szép álom szállj a szívembe címmel, majd a bécsi újévi koncertek hangulatát idézve folytatódik a KMO-ban 15 éve alakult Kispesti Obsitos Fúvószenekar hangversenyével, Hoffer Tibor karmester vezényletével. A zeneszámokat most is Zelinka Tamás zenepedagógus fogja bemutatni a közönségnek.

 

Budapest, 2023.11.23.

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!