Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
ONLINE! Régi magyar filmritkaságok Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

A Magyar Kultúra Online Hete a KMO-ban

 

2021. január 23-án,Magyar Kultúra Online Hete programsorozatunk keretében régi magyar filmritkaságokat
tekinthetnek meg ezen az oldalon.

 

2021. január 23. szombat 10.00 és 16.00 – FILMMŰVÉSZET díjmentes, de regisztrációhoz kötött

Két magyar alapfilmet ajánlunk ezen a napon látogatóink figyelmébe a Nemzeti Filmvagyon Filmarchívumának jóvoltából.

A filmvetítés online érhető el, regisztrációt követően. Jelentkezni lehet: informacio@kmo.kispest.hu. A megtekintéshez szükséges linket a KMO Művelődési Központ küldi el a megadott e-mail címre. (Kérjük figyelje a spam mappát is!)
Figyelem! A filmeket valós időben tekinthetik meg regisztrált vendégeink!


2021. január 23. szombat 10.00
A gyermekeknek délelőtt: Égigérő fű (80 perc)

 

 

Az Égigérő fű 1979-ben bemutatott magyar film, amely Janikovszky Éva Málnaszörp és szalmaszál című regényéből készült. Az élőszereplős játékfilm rendezője Palásthy György. A zenéjét a Locomotiv GT szerezte.

A főszerepekben Rajz János, Hintsch György és Ullmann Mónika láthatóak.


Jelentkezni lehet: informacio@kmo.kispest.hu. A megtekintéshez szükséges linket a KMO Művelődési Központ küldi el a megadott e-mail címre. (Kérjük figyelje a spam mappát is!)

 


2021. január 23. szombat 16.00

A felnőtteknek koraeste: Szép lányok, ne sírjatok!Az 1970-ben bemutatott film rendezője: Mészáros Márta, operatőre: Kende János. A film zenéjét szerezte: Baksa-Soós János, Frenreisz Károly, Tolcsvay László, Orszáczky Miklós, Szörényi Levente, Sztevanovity Zorán. Főszereplők: Jaroslava Schaller, Zala Márk, Balázsovits Lajos, Bujtor István, Piros Ildikó.

 

Öt fiú és egy lány galerit alkotnak, rajonganak a beat-együttesekért, koncertről koncertre kísérik őket. Juli, az egyik fiú menyasszonya beleszeret egy zenészbe, vidékre is elkíséri koncertezni. A féltékeny vőlegény és a csapat utánuk megy, s már-már verekedésre fajul a dolog, mikor a vőlegény szabad választást ad Julinak, aki ezért a gesztusért újra, igazán beleszeret. A film a rendezőnő legfőbb témája (a nők döntése és szabadsága) keretében a beat korszakban fellazuló társadalmi struktúrákat elemzi, miközben a hatvanas évek legnépszerűbb beat-együttesei: a Metró, a Szíriusz, a Kex zenélnek. A film pontos lenyomata annak a bulizós, depressziós korhangulatnak, amely hatvannyolcas mozgalmak leverését követően Európában meghatározó volt.

Jelentkezni lehet: informacio@kmo.kispest.hu. A megtekintéshez szükséges linket a KMO Művelődési Központ küldi el a megadott e-mail címre. (Kérjük figyelje a spam mappát is!)

 

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!