Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
A GYÁVA Rendezvény
2023. március 7. kedd 11:00
KMO

2023. március 7-én, 11 órától A Nézőművészeti Kft. és a Manna Kulturális Egyesület jóvoltából A Gyáva című drogprevenciós előadást tekinthetik meg a diákok (14 éves kortól) a KMO-ban. 
A XIX. Kerületi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum támogatásával

 

Fotó: Puskel Zsolt 

 Az előadás elnyerte a 2011. évi VI. Gyermek- és Ifjúsági Színházi Szemle fődíját, a 2012. évi ASSITEJ Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb ifjúsági előadásnak járó Üveghegy-díját. Egy fiatal fiú mesél a gondolatairól, érzéseiről, a családjával lévő ellentmondásos kapcsolatáról, és arról, hogyan kezdett drogozni, s milyen kínlódások árán sikerült leszoknia. És egy apa, aki mindezt végignézi, hallgatja és éli. Zavarbaejtően személyes párbeszédek és belső monológok, humoros és keserű helyzetek az élet rendhagyó sorsfordulatai közé ékelve. Hol csúszhatnak el a szándékok? Miért választjuk a „könnyebb” utat, ha úgy érezzük, az életünk zsákutcába ért? Hátborzongatóan őszinte színpadi létezéssel mutatják be egy kábítószerfüggőségtől megszabadult fiatal világát. Az előadásban játszó színészek közvetlensége és az előadás személyes hangvétele egy, a megszokottnál jóval nyitottabb és őszintébb párbeszédet generálhat erről a súlyos társadalmi problémáról. Az előadás szövegkönyve, a kábítószerfüggőségükről valló emberek személyes dokumentumai, valamint az alkotók írásai alapján készült.

Szereplők: Kovács Krisztián, Scherer Péter
Alkotók: Kovács Krisztián, Scherer Péter, Gyulay Eszter, Surányi Judit, rendező: Scherer Péter

Az előadás időtartama: 1 óra, ezt követően beszélgetés a témáról.
A program megvalósulását a Kispesti KEF támogatja.

Az előadásokra középiskolai osztályok jelentkezését várjuk Szűcsné Gajárszky Vera művelődésszervezőnél a szucsne.vera@kmo.kispest.hu email címen.

Bővebb információ és csoportoknak jelentkezés:
Szűcsné Gajárszky Vera, tel.: 282-9752/0106, email: szucsne.vera@kmo.kispest.hu

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!