Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Rendezvény Főoldalra Vissza
Májusi programok a Wekerlei Könyvtárban Rendezvény
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
Wekerlei Könyvtár

2022 májusában a következő programokkal várjuk az érdeklődőket a Wekerlei Könyvtár tagintézményünk közösségi oldalaira!


 2022. évi május havi programok a Wekerlei Könyvtárban

Kattintson az alább program nevére, amiről bővebb információt szeretne kapni:


2022. május 1. vasárnap
Versek anyák napjára szeretettel a Wekerlei Könyvtárból
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 3-99 éves korigMájus első vasárnapján van az év egyik legszebb napja: Anyák napja. Csokorba szedett gyönyörű versekkel köszöntjük az édesanyákat, nagymamákat, dédnagymamákat virtuálisan a Wekerlei Könyvtár honlapján és Facebook oldalán!

„Te minden erőnél erősebb erő: anyai szeretet! Te emberi testbe öltözött napfény! Te Isten szívéből leszállott szent láng, haláltól nem félő, erős gyöngeség!” Gárdonyi Géza


2022. május 6. péntek 16.00-18.00
Versbarátok Klubja - Versek anyákról és gyermekekről
Klubvezető: Juhász Magda
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 18-99 éves korig


Május első vasárnapján az édesanyákat, utolsó vasárnapján pedig a gyermekeket köszöntjük. Az Anyák napja és a Gyermeknap alkalmából magyar költők gyönyörű versei szólalnak meg a versbarátok tolmácsolásában a klubfoglalkozáson. Várunk minden verskedvelőt a témákhoz kapcsolódó versekkel és saját költeményekkel!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


2022. május 10. kedd délelőtt
A madarak és fák napja kispesti gyerekekkel
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-12 éves korigA Madarak és a fák napján egy rendhagyó órára várjuk a kispesti óvodák és iskolák gyermekcsoportjait pedagógus kísérőikkel.
„Évente egy nap szenteltessék a madarak és fák védelmében”, ahogy Hermann Ottó írja. Május 10-e már 120 éve a természet és az élővilág védelmének napja, a természet ünnepe Magyarországon. A madarak és fák napjának célja az, hogy az emberek, gyerekek és felnőttek természetvédelem iránti elkötelezettségét kialakítsa, elmélyítse. Időpontja, a hatályos természetvédelmi törvény szerint minden év május 10-e. Fontos, hogy nemcsak ezen a napon kell gondolnunk a madarakra és a fákra! A Madarak és fák napjának a Föld napja a testvérünnepe, mindkét esemény alkalom a cselekvésre, természeti környezetünk megismerésére és védelmére.
Előzetes csoportos regisztráció szükséges a könyvtár e-mail címén, telefonon vagy személyesen.


 

2022. május 13. péntek 17.00-18.00
AZERBAJDZSÁN: A „TŰZ ORSZÁGA"
Wekerlei világjárók
Előadók: Fazekas Gábor és Fazekas-Valkai Nóra
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 9-99 éves korig


Szeretettel várunk mindenkit egy különleges, Azerbajdzsánt bemutató vetített képes úti beszámolóra. A Kaukázus-hegyei és a Kaszpi-tenger közé ékelődő ország megannyi kulturális látnivalót és természeti értéket rejt.
Azerbajdzsán neve óperzsa nyelven a „Tűz országa” - már az időszámítás előtti időkben is jellemzőek voltak az ország területén a földgáz kitörések, amik végtelen sokáig égtek, ha egyszer valamitől lángra kaptak. A Föld iszapvulkánjainak majdnem a fele Azerbajdzsánban található.
Az ország fővárosa, a Kaszpi-tenger nyugati partján fekvő Baku, területe már a paleolitikum idejében is lakott volt. Ma egyaránt megtalálhatóak Bakuban az ókori emlékek, a sokszínű azeri kultúra látványosságai és a modern metropoliszok. A tripla felhőkarcolók, a Flame Towers /Láng Tornyok/ az olajalapú gazdaságon túl az ország jelenlegi technológiai erejét és gazdasági fejlődését is szimbolizálják.


 

2022. május 13. péntek
Wekerlei világjárók - Madarak és fák könyvtáros szemmel
Helyszín: online program - Wekerlei Könyvtár honlapja és Facebook oldala
Ajánlott korosztály: 3-99 éves korigA madarak és fák napját minden évben május 10-én ünnepeljük. Ez a nap 1902 óta a fáké és a madaraké, a természet és az élővilág ünnepe hazánkban. A nap előzménye a hasznos madarak védelme érdekében 1902-ben kötött párizsi egyezmény, ami után Chernel István ornitológus ugyanebben az évben megszervezte az első Madarak és fák napját. Az ünnep hivatalossá Herman Ottó közreműködésével vált 1906-ban, amikor gróf Apponyi Albert vallás- és közoktatásügyi miniszter rendeletben írta elő a Madarak és fák napja megszervezését minden iskola számára. Azóta is ez a legszélesebb körben megtartott madárünnep Magyarországon.
Egy virtuális madaras-fás fotókirándulásra invitáljuk az érdeklődőket a könyvtárosok által készített képsorozattal. Tartsanak velünk a madarak és fák csodás világába!


2022. május 20. péntek 17.00-18.00
Péntek esti mesék - Gyereknapi varázslatos bűvészkedés
Bűvész: Csorba Imre
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 3-14 éves korigMagyarországon a gyerekek ünnepét 1931-ben rendezték meg először, igaz, akkor még Gyermekhétnek hívták és egy egész héten át tartott. Napjainkban hazánkban május utolsó vasárnapján ünnepeljük a gyermekeket.
A Wekerlei Könyvtárba május 20-án várjuk a kicsiket, szülőket és nagyszülőket egy gyermeknapi különleges bűvész előadásra. A bűvészünk nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is elvarázsolja.
Az érdekes előadás után egy hangulatos közös kézműveskedés keretében előkerül a papír, a ceruza, az olló és a ragasztó is az ügyeskezűek örömére.
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


2022. május 27. péntek 17.00-18.00
Izgalmas irodalmi est Berényi Annával egy különleges ember, Richter Gedeon életéről
Előadó: Berényi Anna író
Helyszín: Wekerlei Könyvtár
Ajánlott korosztály: 9-99 éves korig


Berényi Anna egy különleges emberről, Richter Gedeonról, a híres gyógyszerészről szóló dramatizált regényét mutatja be az érdeklődőknek. Richter szerény tudós, sikeres vállalkozó, egy szerethető személyiség kalandos és tragikus életúttal. A címszereplő életét feldolgozó regény négy síkon fut. A fő téma Richter Gedeon személyes története fordulatokkal, küzdelmekkel, sikerekkel és tragédiával. Emellett a Richter Vegyészeti Gyár sikeres történtét is megismerhetik a jelenlévők. Egy másik sík a magyar és nemzetközi gyógyszeripar alakulásáról szól. Végül a huszadik századi történelem adja a regény keretét, amiben Richter élt, dolgozott és küzdött az adódó nehézségekkel. Richter Gedeon tehetséges, kitartó volt, nem adta fel az álmait, bízott a jövőben és hitt az emberi értelemben. Létrehozta a magyar gyógyszeripar bölcsőjét, és még életében világhírűvé tette a Richter-gyárat.
Szeretettel várunk mindenkit az izgalmas irodalmi estre a Wekerlei Könyvtárba!
A programon a részvétel díjtalan, de regisztrációhoz kötött.


2022. május 22. vasárnap 14.00-18.00
Wekerlei Közösségi Piknik
Helyszín: Budapest XIX. kerülete, Wekerletelep, Kós Károly térA vasárnapi Közösségi Pikniken a Wekerlei Könyvtár sátrában érdekes programokkal, kvízekkel, kézműveskedéssel várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.


 

További információ:

Telefon: 06-1-282-9634
Honlap: https://uj.konyvtar.kispest.hu/
Email: konyvtar@kmo.kispest.hu
Facebook: Könyvtár Wekerlei (https://www.facebook.com/wekerleikonyvtar/)

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!