Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
KMO Filmklub - 2021 ősz - 2022 tavasz Klub
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}
KMO

2021 ősz - 2022 tavasz, péntekenként 18 órától

Magyar filmszatírák - korrajz c. sorozat
Beszélgetőtárs: Bárdos Csaba filmesztéta
A filmek felújított kópiák a Nemzeti Filmarchívum jóvoltából!

Belépődíj: 500,- Ft

Kattintson az alább film nevére, amiről bővebb információt szeretne kapni:


2022 tavaszra tervezett filmek: 


2022. február 4. péntek 18.00
A TANÚ - cenzúrázatlan verzió
(Bacsó Péter - 1969 - 112 p.)

A cenzúrázatlan, digitálisan felújított kópiát a 2019-es cannes-i fesztiválon mutattak be, így ezt a filmet még kevesen láthatták. Pelikán József a személyi kultusz idején, gátőrként is elkötelezett munkát végez. Lecsap az orvhorgászra, akiről kiderül, régi barátja és harcostársa, Dániel Zoltán, aki jelenleg miniszter. Épp ez a kedves barát buktatja le akaratán kívül, amikor feketevágás miatt megjelenik a hatóság. Pelikán börtönbe kerül, ahonnan egyre magasabb beosztásba helyezik. Ő lesz a vidámpark, az uszoda, majd később egy narancstermelő gazdaság igazgatója. Természetesen mindez nem ajándék. Virág elvtárs minden alkalommal hangsúlyozza, hogy egyszer még kérnek Pelikántól valamit. És ez az egyszer el is érkezik, amikor Dániel Zoltánt koholt vádakkal letartóztatják…Zenéjét szerezte: Fényes Szabolcs, Vukán György.

Főszerplők: Kállai Ferenc, Őze Lajos, Fábri Zoltán, Monori Lili, Both Béla, Bicskey Károly, Kézdy György, Horváth József, Rátonyi Róbert...

 

A filmvetítés mellett ajánljuk Vendégeink figyelmébe a Körúti Színház A tanú c. színházi előadását is, amely április 3-án vasárnap 15 órakor kerül színre!


2022. március 4. péntek 18.00
SÍPOLÓ MACSKAKŐ
(Gazdag Gyula - 1971 - 96 p.)

Online jegyvásárlás

Gazdag Gyula 24 évesen rendezte első játékfilmjét. Gimnazisták, több száz budapesti kamasz érkezik Gecsőpusztára, nyári építőtáborba. Megtörténik a tábor elfoglalása, belső rendszerének megszervezése, vezetők, felelősök választása - csak a munka hiányzik, közbejött okok miatt. Ezt a felügyelő tanárok elvből nem hozzák a fiúk tudomására, hanem hogy fenntartsák a tábor rendjét, egyfajta tartalom nélküli, mechanikus rendszer felesleges célkitűzéseit erőltetik rájuk. A diákok megneszelik az igazságot, és miután megbizonyosodnak a tétlenségről, megkezdődik a belső rend felbomlása, és dacos szembenállás alakul ki tanárok és diákok között.

Főszereplők: Bozsogi János, Gergely Gábor, Györe Balázs, Mész András, Xantus János.


2022. április 1. péntek 18.00
HOLNAP LESZ FÁCÁN
(Sára Sándor - 1973 - 75 p.)

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

A térképen sem található dunai kis sziget kitűnő nyári búvóhelyül szolgál egy házaspárnak és egy tudósnak. De a kies helyet hamarosan felfedezik a kempingezők is, és egyre nagyobb tömegben szállják meg. Kozma, "a mindenről gondoskodó rendcsináló", hódolóitól körülvéve, a botcsinálta közösség fejévé nevezi ki magát.

Főszereplők: Szirtes Ádám, Szegedi Erika, Lohinszky Loránd, Benkő Gyula, Nagy Anna, Szabó Tünde, Huszárik Zoltán, Mészáros Ági, Csongrádi Kata, Hernádi Judit.


2022. május 6. péntek 18.00
HOL VOLT, HOL NEM VOLT
(Gazdag Gyula - 1988 - 94 p.)

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Volt egyszer egy kisfiú, aki apa nélkül jött világra. Édesanyja csak egyszer találkozott az apával, s az egyéjszakás szerelem gyümölcsét egyedül neveli. Orbán Antal gyámügyi előadó maga elé idézi Andris anyját, s tudatja vele a törvényt: ha a gyermek apjának kiléte nem állapítható meg, a születési anyakönyvbe apaként képzelt személyt kell bejegyezni. Andris édesanyja e képzelt személynek a gyámügyi előadó nevét javasolja. Az anya egy véletlen baleset folytán meghal. Andrist állami gondozásba akarják venni, de ő megszökik és ismeretlen apja keresésére indul. Zenéjét szerezte: Mártha István, operatőr: Ragályi Elemér.

Főszereplők: Vermes Dávid, Varga Mária, Frantisek Husak, Csákányi Eszter, Tóth Szilvia, Pogány Judit, Reviczky Gábor.

 

Korábbi, 2021 őszi vetítések:


2021. október 1. péntek 18.00
A veréb is madár (Hintsch György - 1968 - 80 p.)

2021. november 5. péntek 18.00
Bástyasétány hetvennégy (Gazdag Gyula - 1974 - 84 p.)
Ráadás: Válogatás (Gazdag Gyula - 1969 - 40 p.)

2021. december 3. péntek 18.00
Szívzűr (Böszörményi Géza - 1981 - 83 p.)


 

Belépődíj: 500,- Ft

 

További információ:
P. Tóth Erzsébet, email: p.toth@kmo.kispest.hu
Szűcsné Gajárszky Vera, email: szucsne.vera@kmo.kispest.hu
tel.: 282-9752/0106 m.

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!