Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
GÉPÉSZ FILMKLUB - 2018 TAVASZ Klub
1970. január 1. csütörtök
bezár További időpontok
{{date_info_full}}

 Ugrás a Gépész Filmklub filmjeire:


VETÍTÉSEK:


2018. január 12. péntek 18.00

Kelet, az kelet
angol vígjáték, 97 perc, 1999

A pakisztáni származású George Khan angol nőt vett feleségül, akitől hét gyermeke született. A népes család az angliai Salfordban él a múlt század hetvenes éveinek elején. A férfi a népes pakisztáni közösség tagjaként őrzi hitét és a tradíciókat, vezeti a kis boltját, miközben vasszigorral próbálja elérni, hogy a gyermekei is kövessék a muszlim hagyományokat. Ám kénytelen szembesülni a megrázó ténnyel, hogy gyermekei nem kívánják követni az általa diktált elveket. Inkább látják magukat britnek, mint muzulmánnak.


2018. február 2. péntek 18.00

Könnyű testi sértés

magyar filmdráma, 85 perc, 1983

Vendég: Szomjas György rendező


Csaba most szabadult a börtönből, 28 hónapot töltött elzárva egy verekedés miatt. Fiatal feleségéhez siet a közös lakásukba, ám ott egy ismeretlen férfit, Miklóst találja. Éva, a később megérkező feleség emlékezteti Csabát, hogy már a börtönlátogatás alkalmával beszélt neki új barátjáról. Miklós szeretné, ha Csaba eltűnne a lakásból, de a fiú ragaszkodik a helyhez és Évához is. Hárman élnek együtt tovább, állandó konfliktusok között. Miklós el akarja üldözni Csabát és folyton provokálja. Egészen addig, míg Csabának egyszer eljár a keze.

 

Közreműködők:

Szomjas György (rendező, főszereplő); Eperjes Károly (színész, főszereplő, Csaba);

Erdős Mariann (színész, főszereplő, Éva); Andorai Péter (színész, főszereplő, Miklós); Bikácsy Gergely (színész, szomszéd); Ábrahám Edit (színész, Zsuzsa); Hollósi Frigyes (színész, szomszéd); Cserhalmi Erzsi (színész, kolléganő); Dörner György (színész, vendég); Görbe Nóra (színész, Éva hangja); Szántó Ferenc (színész, rendőr); Usztics Mátyás (színész); Ujlaki Dénes (színész); Deák Bill Gyula (színész); Szomjas György (forgatókönyvíró); Grunwalsky Ferenc (forgatókönyvíró); Vásárhelyi Miklós (forgatókönyvíró); Somló Tamás (zeneszerző); Grunwalsky Ferenc (operatőr); Majoros Klára (vágó)


2018. március 2. péntek 18.00

Bronxi mese
amerikai krimi, 116 perc, 1993

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.


Rendező:
Robert De Niro

Szereplők: Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato, Francis Capra

 


 

2018. április 6. péntek 18.00
Kopaszkutya
magyar zenés dráma, 100 perc, 1981

Lerobbant művelődési ház előcsarnoka. A mozgalmi táblák és egyéb ünnepi díszletek tövében csirkék kapirgálnak. A Johnny Be Good hangjai szűrődnek ki a nagyteremből. Bent a Colorado nyomja a bluest. A fűtetlen helyiségben az együttesen kívül egy-két ember lézeng. Ez így nem mehet tovább! Ki kell találni valamit! És nemsokára a főnöknek eszébe jut a nagy ötlet. Egyik kezével egy lekváros buktát szorongatva, a másikkal a fenekét vakargatva a banda elé áll: gyerekek, átmegyünk a Tobacco Roadról a Retek utcába, lemegyünk bunkóba, lemegyünk furkóba. A szocialista vadkeleten új banda születik.

SZEREPLŐK:

főnök Schuszter Lóránt
énekes Földes László (Hobo)
Bill Deák Bill Gyula
Julika Csákányi Eszter
Első gitáros Póka Egon
Második gitáros Kőrös József
Első dobos Pálmai Zoltán
Második dobos Mareczky István
Harmadik gitáros Szénich János
Egy nagyokos Bikácsy Gergely

Rendezte: Szomjas György


2018. május 4. péntek 18.00
Vasisten gyermekei
hangalámondásos, magyar-orosz-ukrán filmdráma, 80 perc, 1993

A szibériai acélgyárat végtelen havas mezőség veszi körül, amelynek határán megállt az idő, a helybeliek önellátó gazdálkodással (rablásból, szerzésből) tartják fenn magukat. A gyári munkások öntörvényű munka- és életmorál szerint lakják be a szűkös, vad, életveszélyes világot. A gyári vezetés másik világ, velük ritkán találkoznak. A monotóniát csak a bányász-munkás párviadalok törik meg. Nyikolaj, a korábbi gyári győztes már belefáradt a verekedésbe, ezért Ignatot kéri meg, hogy álljon ki a félelmes tatár bányásszal, Bekbulatkával...


 


Moderátor:
 Bárdos Csaba, web: www.bardosfilmklub.webnode.hu

 

A részvétel díjmentes! A vetítéseket beszélgetés követi.

 

Bővebb információ és jelentkezés:

Markó Mónika, tel.: 282-9752/0106m, email: marko.monika@kmo.kispest.hu

 

 


A rendezvényünk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

 

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!