Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
A Magyarországi Szerb Színház bemutatkozása Karádyval, Jávorral és Piaffal

Kamaraszínházi bérletet hirdetett a KMO Művelődési Ház Fedák Sári néven. A három előadás a Rejtő Jenő humorszínházi esték sorozat folytatásaként az intézmény kis színháztermébe szervezik. A színpadon megidézik Karády Katalint, Jávor Pált és Édith Piafot, Varga Klári, Benkő Péter és Rusz Márk Milán színészek közreműködésével.

A három vasárnap délutáni zenés kamaradarabból álló sorozat kellemes kikapcsolódást ígér. Azon túl, hogy megismerhetjük ennek a három színészóriásnak az életét a Magyarországi Szerb Színház jóvoltából, kiváló előadók által, zenei csemegében lehet részünk. Ismert és népszerű dalok gazdagítják ugyanis a darabokat.

A Fedák Sári-bérlet három megidézett színésze között, ha van közös, az az, hogy mindhárman elhagyni kényszerültek szeretett hazájukat és Amerikában próbáltak szerencsét. Sorsukat, zenei életüket ismerhetjük meg a kispesti előadásokból.

Április 3-án Karády Katalin színésznőre emlékezik a társulat. Varga Klári, a Debreceni Csokonai Színház színművésze személyesíti meg őt. Az Idegenben keserűbb a sírás c. előadásban az egykori díva a német bevonulás után Szombathelyen várja az embercsempész autóját, hogy elhagyja az országot. A Katonatiszt szerepében az a Rusz Márk Milán lesz a társa, tangóharmonikán a kísérője, aki öt éve kutatja Karády életét naplójegyzeteit, s minden fellelhető dokumentumot felkutatva.

Május 8-án Jávor Pált idézi meg az ismert és népszerű Benkő Péter színművész. „A színészi pálya kapujában azt tapasztaltam, hogy a magyar ember elfelejtette, hogyan kell igazán szeretni, a magyar pap elfelejtette, hogyan kell teljes valónkkal imádkozni az Úrhoz. Nagyot merten álmodni, elhatároztam, hogy megmutatom nekik, hogyan kell mindezt megélni.” - mondja Jávor Pál, aki közel száz filmben szerepelt és nevét ma is jól ismerik, hiszen filmjeit máig előszeretettel vetítik a televíziócsatornák.

Június 5-én Édith Piafra emlékeznek, szintén Varga Klárival. „Meghalok és annyi mindent mondanak majd rólam, hogy már senki nem tudja ki is voltam valójában. Azt gondolják, ennek nincs olyan nagy jelentősége? Igaz. Mégis bánt ez a gondolat. Éppen ezért, amíg még tudok, beszélni akarok magamról. Vállalva akár a botrányt is. Vállalva akár a szánalmat is. De még bármi megtörténbhet velem az utolsó számadás napjáig. Jól tudom, hogy ott fenn, kérlelhetetlenül ismételem majd magamnak, mint egyik dalomban: Nem, nem bánok semmit sem.” - Edith Piaf.

A három előadásra szóló Fedák Sári-bérlet kapható a KMO-ban, elővételben 3.900,- Ft-ért, egy előadásra alkalmanként 1.500,- Ft-os áron. A darabok vasárnap délután 15 órakor kezdődnek, szünet nélkül másfél órás időtartamban.

Különleges darabok, különleges előadásmódban, különleges közönségnek, csak most: Kispesten!

Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

 -- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!