Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
EMLÉKSZEL MÉG? - fejezetek a magyar operett történetéből

Egy különleges zenei élményre hívja októberben és novemberben a KMO Művelődési Ház az operettek világát kedvelő közönséget.

Zelinka Tamás neves zenepedagógus és zenetörténész élményszerű előadását láthatják az érdeklődők. Vetítéssel, filmrészletek bejátszásával idézi meg a híres magyar operett világát.

A XX. század elején bontogatta szárnyait a fiatal zeneszerzők generációja.  Úgy alkották meg műveiket, hogy azokban magyar szereplők, magyar sorsok keltek életre és magyar szív dobogott bennük. Ezért is érezzük magunkénak annyira az operett világát, amely tulajdonképpen hungaricum lett a világon.

Az előadásokon az egyik leghíresebb szerzőre, a 100 éve született Lehár Ferencre emlékezünk, majd Kálmán Imre híres operettjét a Csárdáskirálynőt idézzük meg. A színes előadáshoz kapcsolódó időutazás kapcsán népszerű dallamok hangoznak el és az akkori filmekből láthatunk bejátszásokat, láthatjuk a híres szereplőket többek között, a Latabár testvéreket, Honthy Hannát, Sárdy Jánost.

Az előadások október 13-án (Már 100 éves a Csárdáskirálynő) és november 17-én (Messze már a Nagyerdő - 145 éve született Lehár Ferenc) 15 órától tekinthetik meg a KMO-ban. 


Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

--

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!