Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
A víz világnapja a Wekerlei Könyvtárban

A víz világnapja alkalmából, 2024. március 20-án, szerda délelőtt a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola elsős diákjai, míg március 22-én, a Péntek esti mesék sorozat keretén belül papírszínházas mesékre és kézműves foglalkozásra látogattak el a Wekerlei Könyvtárba az érdeklődők. Sok mindenről volt szó, többek közt a víz körforgásáról, érdekes vízzel kapcsolatos kérdésekről és „vizes” kísérleteket is kipróbálhattak a gyerekek. Készült lávalámpa, és megismerhették azt az állatot is, amelyik a legtovább bírja víz nélkül.

 képre kattintva galéria nyílik. (18 kép)

A víz az életet jelenti mindannyiunk számára. A Földön egyre kevesebb az édesvíz, miközben egyre több vízre van szükségünk, hiszen a Föld népességének létszáma folyamatosan emelkedik. Ha kinyitjuk a csapot, akkor ma természetes, hogy folyik a tiszta víz, de tennünk kell azért, hogy ebből az éltető tiszta vízből később is mindenkinek jusson!

 képre kattintva galéria nyílik. (9 kép)

Március 22-én, a víz világnapján papírszínházas mesékkel vártuk a gyermekeket, majd sólisztgyurmából húsvéti ajtódíszeket készítettünk a lelkes anyukák közreműködésével. A sóliszt koszorúkat, tojásokat a kicsik kifesthették, feldíszíthették, amik kedves díszei lehetnek az ünnepi lakásnak. Az életben a játék az egyetlen dolog, ami komoly.” Kertész Edina

Budapest, 2024.03.26.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!