Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Retro videojáték kiállítás a KMO-ban

Áprilisban (2023. április 1-2. szombat-vasárnap 10.00-18.00)  tizenötödik alkalommal - a KMO-ban második alkalommal -  kerül megrendezésre  ReGamEx - RETRO VIDEOJÁTÉK KIÁLLÍTÁS, ahol a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video- és kvarcjátékaival ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A rendezvény elsődleges célja – főképpen az ifjabb korosztályt célba véve – bemutatni az elmúlt negyven év elképesztő technikai fejlődését a videojátékok evolúcióján keresztül. És igen, ezek a régi - ma már megmosolygató tudású - masinák valamikor "régen" nagyon menők voltak, és az ezekre megjelent játékok még ma is remek szórakozást nyújtanak. És hogy ez tényleg így van, azt a ReGamEX-re kilátogatók személyesen is megtapasztalhatják a több tucat kipróbálható, játszható gép segítségével.

A rendezvényen megtekinthetők a hőskor pionírjainak számító, még fekete-fehér TV-ken használt PONG (TV-foci, TV-tenisz, pálcika tenisz) gépek, az otthoni számítógépeket világszinten elismertté tevő Commodore, Sinclair és Atari hobbiszámítógépek, a SEGA-Nintendo videojáték párharc jeles képviselői, a kilencvenes évek konzolforradalmának meghatározó darabjai, és persze a hazai iskolaszámítógép program szinte minden egyes darabja.

Játéksarkok, kísérő programok

GameBoy múzeum


Sok éve állandó kiállítónk a GameBoy múzeum. Idén sem maradunk ki a GameBoy özönvíz-lavinából, hiszen elképesztő mennyiségű GameBoy kötődésű dolgot lehet majd a standon megtekinteni. Természetesen a játszható - kipróbálható gépekből sem lesz hiány: a legismertebb játékokat futtató GameBoy-ok és Virtual Boy-ok várják majd az érdeklőket!
Nintendo sarok


Állandó kiállítónk a Nintendo sarok. Itt a főszereplő a Nintendo legutolsó konzolja, a Switch, és az erre megjelent legmenőbb játékok, amiket természetesen ki is lehet próbálni. Emellett Amiibo és plüss figurák, és más Nintendo vonatkozású tárgyak is kiállításra kerülnek. 
Hatalom kártyái - Beholder


A szombati napon érdemes lesz ellátogatni a Beholder Kft. standjára, ahol kipróbálhatók lesznek a frissen megjelent Hatalom Kártyái paklik. Vadi új lapok, új kombinációs lehetőségek! Az újdonságok mellett megtalálhatóak lesznek a kínálatukban a sokoldalú dobókockák, jelölők, és egyéb a játékhoz szükséges kiegészítők. Nem szabad kihagyni!
Geek Corner


A Geek Corner standját semmi esetre se hagyjátok ki! A közkedvelt Mystery Boxok mellett sokféle videojátékos, filmes, szuperhősös, keleti kultúrás geek relikvia várja majd az érdeklődőket.
Kvíz játékok


Ami jó, azon ne változtassunk! Az idei ReGamEX-en is lesz kvíz verseny (naponta 3-3), melynek nyertesei ajándékcsomagot kapnak, benne mindenféle jósággal. Mielőtt még a rendezvényünk rendszeres látogatói elbíznák magukat, hogy ismerik a tavalyi kérdéssorok jó válaszait és tuti megnyerik az összes kvízt szólunk, hogy vadonat új kérdésekkel is készültünk! Nincs más hátra, mint a mobilokat felkészíteni, az internet összes retro enciklopédiáját újra átolvasni, és eljönni a ReGamEX-re kvízt nyerni!
Pud Pud word


Több rendezvényünkön találkozhattatok már a Comondor Studio fejlesztőivel és tavaly megjelent játékukkal, a Put Pud Nudli's Adventure-rel. Időközben már készül a folytatás, a ReGamEX-en pedig ki is próbálhatjátok az új játék egy korai, de már játszható változatát! Sőt, a készítők felajánlásának köszönhetően a kvízek nyertesei kapnak 1-1 db Put Pud Nudli's Adventure teljes játékot (Steam-en aktiválható kulcs)! Gyere el, próbáld ki, nyerd meg!
Ghostboy Team


Az idei ReGamEX-en kiemeltebb hangsúlyt kapnak a hazai indie játékfejlesztő csapatok, és készülő játékaik. Társszervezőnk, a [hungame.blog] közreműködésével számos most készülő játékprojektbe kaphattok betekintést.

A Ghostboy Team rövidesen megjelenő tower defense játéka, a Ghostboy érdekes képi világával és témájával hívja fel magára a figyelmet.
RollCats


Az idei ReGamEX-en kiemeltebb hangsúlyt kapnak a hazai indie játékfejlesztő csapatok, és készülő játékaik. Társszervezőnk, a [hungame.blog] közreműködésével számos most készülő játékprojektbe kaphattok betekintést.

A Hoglet Interactive készülőfélben levő játéka, a RollCats egy futurisztikus verseny, ahol 3 méteres guruló robotmacskákkal kell versenyeznünk. A játékmenetben sok korábbról ismerős mechanikát felismerhetünk, de hogy pontosan milyen játékok és univerzumok inspirálták a fejlesztőt, azt a lent belinkelt interjúból pontosabban megtudhatjátok.
Drop


Az idei ReGamEX-en kiemeltebb hangsúlyt kapnak a hazai indie játékfejlesztő csapatok, és készülő játékaik. Társszervezőnk, a [hungame.blog] közreműködésével számos most készülő játékprojektbe kaphattok betekintést.

Az Etherfield Games csapata nem ma kezdte a játékfejlesztést, korábbi projektjeikről a lejjebb belinkelt riportban olvashattok, érdemes! A ReGamEX-re - a feltámasztott Microprose kiadó neve alatt - hamarosan megjelenő Drop című játékukat hozzák el, ami egy hacking szimulátor. Véletlenszerűen generált, és egyre bonyolultabb számítógépes hálózatokba kell észrevétlenül bejutnunk, ott különböző feladatokat megcsinálnunk, majd ugyan így nyom nélkül kiloggolnunk.
Retro Space


Az idei ReGamEX-en kiemeltebb hangsúlyt kapnak a hazai indie játékfejlesztő csapatok, és készülő játékaik. Társszervezőnk, a [hungame.blog] közreműködésével számos most készülő játékprojektbe kaphattok betekintést.
A The Wild Gentlemen csapata már ismerős lehet sokatoknak, ők követték el ugyanis a számos szakmai elismeréssel jutalmazott Chicken Police c. játékot, ami 2020-ban jelent meg. A mobil eszközök és PC mellett Xbox One-ra, PS4-re és Nintendo Switch-re is kiadták. A csapat azóta nem lazsált és már készül az új játékuk, a RetroSpace, ami egy retro témájú FPS lesz. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=fdZROhrwMjQ
Mr. Sci-Fi & Fantasy


A ReGamEX-en érdemes lesz ellátogatni a Mr. Sci-Fi & Fantasy standhoz, ahol a videojátékos kultúrához ezer szálon kapcsolódó olvasnivalókból lehet majd válogatni. A sci-fi és fantasy regények mellett a retró korszak nagy kedvenceiből, a lapozgatós Kaland Játék Kockázat könyvekből is találhattok pár megvásárolható példányt
 Bit shop


A legtöbbünk kidobja vagy elektronikai hulladékgyűjtő helyre viszi, a Bitshop-os kollégák viszont újrahasznosítják! Standjukon régi számítástechnikai eszközökből, alkatrészből készült ékszereket, dísztárgyakat, használati tárgyakat találhattok. Laptop billentyűből fülbevaló, floppy lemezből tárolódoboz, RAM modulból kulcstartó - itt minden "artisan", vagyis kézzel készített egyedi darab!


Ne feledje, április első hétévégjén Retro videojáték kiállítás a KMO-ban. További információ a KMO weboldalán és facebook eseményoldalán olvashat.

 

Budapest, 2023.03.28.


--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!