Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
KOSSUTH-DÍJASOK A KMO-BAN A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁN

2023. január 22-én, a magyar kultúra napja alkalmából, 17 órától egy különleges kulturális élménnyel, egy fantasztikus Kosztolányi-esttel kedveskedik a KMO. MÁTÉ GÁBOR Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész és a kétszeres Kossuth- és Prima Primissima-díjas KALÁKA együttes közös estjével veszi kezdetét az idén 100 éves KMO jubileumi programsorozata.

A Magyar Kultúra Napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban, 200 évvel ezelőtt, ezen a napon írta a Himnuszt.

A KMO 100 éves születésnapjára szervezett rendezvénysorozat egy szép irodalmi-zenés esttel veszi kezdetét. A kerületiek méltán kedvelt intézményét - mint azt sokan tudják - 100 évvel ezelőtt, 1923. május 3-án adták át a helyi közművelődés szolgálatára.

A jubileumi programsorozatot megnyitó akusztikus koncert első részében MÁTÉ GÁBOR Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező közreműködésével az Akarsz-e játszani? című Kosztolányi-estjét láthatják a nézők. Az összeállítás Kosztolányi versekre írott dalokból és Kosztolányi Dezső publicisztikájából, a Nyelv és lélek című kötet írásaiból áll. Kosztolányi Dezső versei dalokban szólalnak meg, Máté Gábor pedig prózai írásaiból válogat.

 

Budapest, 2023.01.12.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!