Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
REPUBLIC KONCERT

Három évtizede tartó pályafutását ünnepli a REPUBLIC zenekar 2022. június 12-én, Kispesten, a Templom téren. A Kispesti Városünnep zárásaként a zenekar 20:15-től lép fel, fantasztikus showelemekkel gazdagított koncertjükkel.

Az 1990-ben alakult EmeRTon-díjas magyar rockegyüttes alapítói közül Bódi Lászlót – Cipőt 2013 tavaszán bekövetkezett halála miatt sajnos már nem láthatjuk, hallhatjuk a koncerteken. Cipő kétszáznegyven dalt írt a zenekarnak. A szomorú esemény beárnyékolta a Republic utóbbi éveit, hiszen még arról is vita volt a zenekaron belül, hogy folytassák-e a zenélést, de talán a közönség nyomására is tekintettel, hogy ne vesszen el teljesen Cipő munkássága sem, újra talpra álltak.
 
Azt talán kevesen tudják, hogy koncertjeiken felvételről megszólal Cipő a Fényes utakon és a 67-es út dalokkal, így emlékezvén az elhunyt frontemberre. Az énekesi feladatokat később a szintén zenekar alapító, Boros Csaba vette át. A szállj el kismadár, a 67-es út, A csend beszél tovább, az Engedj közelebb, az Őrizz engem ezen a világon c. dalok, csak néhányat említve, bizonyára nagyon sokak előtt ismertek. Azt viszont kevesen tudják, hogy a zenekar emblémájaként használt kishal az együttes megalakulását jelképezi, azaz a halak jegyében született.
 
Több elismeréssel büszkélkedhetnek, sokszor nyertek Arany Zsiráf-díjat, 2010-ben megkapták a Magyar Köztársasági Érdemrend
tisztikeresztje, polgári tagozata kitüntetést. Vasárnap, a Városünnep zárásaként a Republic lép fel fantasztikus showelemekkel gazdagított koncertjükkel.
 
A rendezvény a Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Központ és Könyvtár együttműködésével valósul meg.

 

Budapest, 2022. június 6.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!