Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
JÁTÉKBARLANGGÁ VÁLTOZIK KÉT NAPRA A KMO

Április 9-10-én nagyszabású Retro videojáték kiállítás, a REGAMEX lesz látogatható a KMO-ban. Szombaton és vasárnap számtalan különleges program várja a KMO-ba látogató és játszani vágyó érdeklődőket. 

Első alkalommal kerül megrendezésre a Retro videojáték kiállítás a KMO-ban. A kétnapos rendezvényen amellett, hogy rengeteg játékkal és konzollal játszhatunk, egyfajta történeti visszatekintést is ad a 70-es, 80-as és 90-es évek hobbiszámítógépeivel, video- és kvarcjátékaival kapcsolatban.



Ahogy a korábbi ReGamEX bulikon, most is külön standot kap a GameBoy Múzeum, ahol az elképesztő mennyiségű játék és kiegészítő mellett több Gameboy és a nagyot bukott Virtual Boy is kipróbálható lesz!

Újdonság a ReGamex rendezvények történetében, hogy mindkét nap, több különleges színpadi beszélgetésre is sor kerül majd. Szombaton Matusik Szilárd, Bertók Zsolt "Bery" és Ludas Zoltán "Zwack" lesz a vendég a színpadon, vasárnap pedig  Pápai Bencével, Fehér János Zoltánnal "Atarian" és Tihor Miklóssal fél-egy órás beszélgetés keretében vesézik ki a hozzájuk köthető témákat.

Mindkét napon 3 alkalommal lesz kvíz, 10-10 kérdésre kell pontosan és a leggyorsabban válaszolni, hogy a felajánlott ajándékcsomagot meg lehessen kaparintani. Minden csomag tartalmaz Flippermúzeum belépőt, Hyp-R Zóna szimulátorozást, Geek Corner Mystery box-ot és egy pakli Hatalom Kártyáit.

A Comondor (korábban The Mysterious Machine) indie fejlesztőcsapat asztalánál kipróbálható lesz nemrégiben megjelent retrós - pixelgrafikás játékuk, a Put Pud Nudli's Adventure. A Nintendo sarokban a japán cég újabb generációs masinái lesznek kipróbálhatók, de a Budapesti Flippermúzeum is itt lesz a ReGamEX-en. Idén három arcade kabinetet hoznak a rendezvényre, melyek - ahogy a múzeumban kiállított masinák is - természetesen freeplay módban lesznek nyüstölhetők.

A ReGamEX egyben Amiga és Spectum rajongók találkozója is. A kisteremben szombaton minden az Amigáról fog szólni. Az AmiCon immáron harmadik éve része a ReGamEX-nek. A szervező Mári Zsolt gyűjtőtárs, az amigás rajongói csapat pedig évről évre hozza a színvonalat új hardverekkel, játékokkal, demókkal. Vasárnap pedig ZX és Z80 találkozóra kerül sor. A Hegedűs Csaba és Egri Imre vezette társaság folyamatosan követi a gépekkel kapcsolatos híreket, információkat, így a régi Z80 alapú gépek mellett új fejlesztésű masinák és extra hardverek is megtekinthetők, kipróbálhatók lesznek.

Ezek kívül a Geek Corner is kitelepül egy kisebb standdal, ahol a nagy sikerű Mystery Box-ok mellett videojátékos, filmes és egyéb geek témakörökhöz köthető dolgok lesznek megvásárolhatók, és a gyűjtögetős kártyajátékok iránt érdeklődők kipróbálhatják a Hatalom Kártyái legújabb kiadását, mint ahogy vasárnap a játék megalkotója Tihor Miklós is a helyszínen lesz, így akár első kézből megismerhetők lesznek az új kiadásban rejlő lehetőségek.

Ne felejtsék! Április 9-10-én, 10-18 óra között Retro videojáték kiállítás a KMO-ban!

 

Budapest, 2022.04.06.

 

--

KMO Művelődési Központ és Könyvtár
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!