Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Újabb szakmai díjat kapott munkatársunk

A Kultúrházak éjjel-nappal programsorozat aktuális üzenetét megjelenítő spotpályázaton idén is harmadik díjat kapott a KMO Művelődési Központ munkatársa, Hatvanger Zoltán. A 14. eseménysorozatot záró díjkiosztója ma került megrendezésre a KMO-ban.

A záróeseményen Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke arról beszélt, hogy az NKA számára kiemelt jelentőségű, hogy az országos ismertségű, nagy rendezvények mellett a vidéki és a kisebb települések kulturális életét is támogassa, ezért fő támogatója az NKA Közművelődési Kollégiuma már évek óta a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozatnak. Ez az országos esemény amellett, hogy változatos, színvonalas kikapcsolódást és művelődést segítő kulturális programokat kínál, arra is ráirányítja a figyelmet, hogy milyen nélkülözhetetlenül fontos munkát végeznek a kistelepüléseken dolgozó szakemberek. Az alelnök elmondta, 244 településen, 415 helyszínen összesen 833 programon több mint 160.000 ember vett részt február 14. és 16. között a tizennegyedik Kultúrházak éjjel-nappal eseményen.

Bordás István főszervező, a Magyar Népművelők Egyesületének (MNE) elnöke elmondta, hogy a háromnapos rendezvénysorozat programjai között a legnagyobb számban táncházakat, farsangi hagyományhoz kötődő jeles napokat, előadásokat, koncerteket, kézműves programokat és táncos rendezvényeket tartottak. Az intézményhálózat sokszínűségét tükrözi, hogy sport- és rekreációs programok is helyet kaptak a hosszú hétvége rendezvényei között csakúgy, mint előadóművészeti csoportok nyitott próbái. A programok számát tekintve Budapesten és Pest megyében mintegy 150 rendezvényt tartottak, Bács-Kiskun megyében és Fejér megyében több mint 70-70 programot szerveztek. Az MNE elnöke hangsúlyozta, ez a hétvége újra bebizonyította és láthatóvá tette, hogy mennyire nélkülözhetetlen helyszínét jelentik a művelődési házak a közösségteremtésnek. Bejelentette, hogy a 2021-es Kultúrházak éjjel-nappal eseményt február 5-7. között rendezik meg.

Novák Péter zenész, aki a tavalyi évhez hasonlóan idén is a rendezvény védnöke volt, videóüzenetében elmondta, fantasztikus élmények vártak mindenkit ezen a hétvégén. Hangsúlyozta, a rendezvénysorozat mindenkit arra inspirál, hogy járjon kultúrházakba az év minden napján.

A Kultúrházak éjjel-nappal szakmai pályázatainak díjait Gábor Klára, az MNE munkatársa és Lőrinczy György közösen adták át.


A #vanképedhozzánk? fotópályázatra a közművelődési intézmények rendezvényein készült fotókkal lehetett nevezni.

I. díj: Kocsis László Zoltán, Kolompos Együttes, karácsonyi #tetrischallange (Óbuda),
II. díj: Dr. Tóth-Piusz István, Civil Szervezetek Napja (Budapest),
II. díj: Dudás József, Falunap, (Tolmács).


A #mindentegylapra! pályázatra a szervezetek programjait, munkáját népszerűsítő plakátokat vártak.

I. díj: Ölveczky Gábor – Robinson-tábor (Komárom),
II. díj: Benke Orsolya – Bálint-nap (Noszvaj).
III. díj: Rózsa Richárd – Húsvétváró (Bősárkány),
Különdíj: Fekete Éva – Panyolafeszt (Panyola).


A spotpályázatra figyelemfelkeltő, az akció tartalmát és aktuális üzenetét erőteljesen megjelenítő,
maximum 1 perces reklámspotot vártak.

I. díj: Petőfi Sándor Kulturális Szabadidő Központ és Könyvtár (Almásfüzitő) – Róth Barnabás és Balogh Attila,
II. díj: Nagy Gáspár Művelődési Központ,
III. díj: KMO Művelődési Központ – Hatvanger Zoltán.

A látogatókat ösztönző, és az eseményre felhívó szelfipályázat győztesei Süle Zoltán és Bata Jánosné lettek.

A 2020-as Kultúrházak éjjel-nappal a Magyar Népművelők Egyesülete szervezésében, a Közösségfejlesztők Egyesülete, a Kulturális Központok Országos Szövetsége, a Nemzeti Művelődési Intézet, a Hagyományok Háza, a Népművészeti Egyesületek Szövetsége, a Területi Művelődési Intézmények Egyesülete, a PReport PR partnerségével, illetve az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Kulturális Alap, illetve a Csoóri Sándor Alap támogatásával jött létre.

A KMO évek óta sikerrel vesz részt a Kultúrházak éjjel-nappal szakmai pályázatain: 2015-ben az első, 2018-ban a harmadik legjobb plakát díját kapta Kranyik Ildikó, 2019-ben és idén Hatvanger Zoltán spotját jutalmazták. BabaArt művészeti rendezvény 2016-ban nyert szakmai innovációs díjat a program keretében. 2017-ben a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár WekerleFeszt Művészeti Találkozója kapott második díjat az innovációs pályázaton, ugyanakkor a kispesti fotográfus, Mészáros Gábor a fotópályázaton nyert harmadik díjat.


forrás: kispest.hu

 

--

KMO Művelődési Központ
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: https://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!