Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Tucatnyi vidámság a Városünnepen!

A KMO Művelődési Központ Kispest Önkormányzata megbízásából 12. alkalommal szervez Városünnepet a Templom téren és az Ady Endre úton. Ebben az évben a pünkösdi ünnepek előtt kétnaposra tervezzük a rendezvényt. Június 1-jén szombaton délután és 2-án vasárnap egész nap nagyszabású fesztivállal - koncertekkel, kirakodóvásárral, játékokkal - ünnepeljük a település születésnapját. Sztárfellépők, sok-sok családi játék és játéktér, kulturált vendéglátás várja a családok apraját-nagyját. Kispest önálló településsé válásának 148. évfordulóján a Városünnep szlogenje: Tucatnyi vidámság.  

Az eddigi hagyományokat követve úgy állítottuk össze a városünnep programját, hogy a két nap minden pillanatára legyen jellemző a vidámság, az ünnep és a közösségi együttlét öröme, hiszen mi kispestiek ezen a napon a város születésnapját ünnepeljük.

Június 1-jén szombaton főként a fiataloknak és a a rock szerelmeseinek próbálunk a kedvében járni a színpadi fellépőkkel. Délután 14 órakor a Weinkillers együttes kezd, majd a Kései Kitérő áll színpadra, ezt követően, fél 5-kor két tribute zenekar lesz a vendégünk, a Stoned, akik a Rolling Stones, a Reckless Roses, akik pedig a Gun's and Roses dalait játsszák. Este két – a fiatal rockrajongók körében – igen népszerű zenekar koncertje zárja a napot. Először a Lóci Játszik, majd az igen népszerű Hiperkarma együttes várja a rajongóit. Ezen a napon Vágó Piros ismert radiós lesz a műsorvezetőnk.

 

 

Június 2-án vasárnap 11 órakor kezdődnek a színpadi programok. Indul a nap a Kifli zenekar gyermekkoncertjével, majd ezt követi a KMO-ban működő mozgásos csoportok bemutatkozása: lesz argentin tangó, akrobatikus rock & roll a Mustang SE-től, modern tánc az Art's OK Táncszínháztól, valamint a Shaolin Kungfu Oroszlántánca. A délutánt a Kispesti Obsitos Fúvószenekar indítja népszerű filmzenékkel, majd kezdetét veszi a késő estig tartó zenei kavalkád.


Vasárnap azonban találkozhatnak Szabó Gabi újságíróval is, A Szóvivők című könyv szerzőjével. Bemutatóján a kötet megvásárlására és dedikálására is lehetőség nyílik majd. Sőt, 14 órától Sipos Jenőt (az MLSZ szóvivőjét), dr. Borbély Zoltánt (Legfőbb ügyészség korábbi szóvivőjét) és dr. Sógor Zsoltot (a BRFK korábbi szóvivőjét) is Templom térre várjuk. A labdával jó barátságban lévő vendégeik, a szóvivőkkel közös dekezásban mérettethetik meg magukat, értékes ajándékokért cserébe.

 

Délután színpadra érkezik a régi-új Shygys, Dér Heni, Kuti Róbert, aki remélhetőleg nem hagyja otthon hegedűjét sem, aztán jön a Bon-Bon Együttes és Bereczki Zoltán. Az esti órákban pedig három nagy koncertre kerül sor. Hallhatjuk-láthatjuk Zoltán Erikát, Király Viktort és Király Lindát, majd az est zárásaként a 40 éves Karthago együttes születésnapi koncertjével kedveskedünk a Városünnepre látogatóknak.

 

Ezen a napon a műsorvezető szintén egy népszerű rádiós: Abaházi Csaba lesz!

Az idén is egy különleges kiállítást rendezünk a Városünnep alkalmából a Nagy Balogh János Kiállítóteremben. Ezúttal a tárlat a Kispesti Gránitgyár történetébe és egyedi termékskálájába enged betekintést.

A lezárt Ady Endre úton a hagyományokhoz híven sok érdekesség, játék várja a látogatókat. Itt lesz közkívánatra ismét a helikopterszimulátor, egy mobil kalandpark, de kipróbálhatunk virtuális játékokat is, láthatunk majd veterán járműveket, a vállalkozó szellemű focirajongók - ahogy korábban már említettük -  dekázhatnak az ország híres szóvivőivel, de találkozhatnak a Kispest Honvéd focistáival is. Soha vissza nem térő alkalom, hogy akár evezhetünk is egy kenuban az Ady Endre úton, vagy játszhatunk a tűzzel, s kereshetünk kincseket. Még felsorolni is nehéz, mi minden vár ránk ezen a két napon! Mindezek mellett válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált vásárfiákból és a vendéglátók finom étkei közül.

A Városünnep, csakúgy, mint az előző években, látványos tűzijátékkal ér véget.

 

Programunkról itt olvashat bővebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

 -- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!