Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
JUBILEUMI OBSITOS FÚVÓSZENEKARI KONCERT

Az Obsitos Fúvószenekar 2018. október 27-én szombaton 17 órakor tartja megalakulásának 10. évfordulóját Kispesten, a KMO Művelődési Házban. 

Az obsitos szó a német Abschiedből ered, jelentése kiszolgált katona. Nem véletlenül lett ez az elnevezés, hiszen 2008-ban honvéd nyugdíjas katonazenészek alapították a KMO-ban a zenekart, illetve az Obsitos Fúvószenei Egyesületet. Az évek óta együtt játszott, leszerelt bajtársak elhatározták, hogy folytatják a közös muzsikálást kedvükre, a közönség szórakoztatására, ápolva a katonazenei hagyományokat. A tagsághoz kapcsolódtak más rendvédelmi nyugdíjas helyőrségi, tűzoltó, határőr és pénzügyőr zenészek is.

 

Az évek során aztán kiegészült a zenekar új, tiszteletbeli, lelkes, fiatal muzsikosokkal. A zenekar Kovács Sándor elnök, Dohos László ny. Honvéd ezredes főkarmester és Fejes István honvéd ny. Őrnagy karmester vezetésével indult. 2014-ben a zenekar Horváth Györgyöt választotta meg az egyesület elnökének, azóta is ő irányítja az operatív munkát. A KMO égisze alatt próbáló együttes gyakori szereplője a Mihály-napi búcsúknak, az Újévi koncerteknek, a Városünnepeknek. Három éve pedig aktív szervezője, rendezője a Dél-Pesti Fúvószenekari Találkozónak, amelynek Kispest ad otthont.

 

 

A zenekar repertoárjában a katonazenei művek mellett megtalálhatjuk a filmzenéket, az opera- és operett részleteket, musicaleket is. A 10. Jubileumi Obsitos Fúvószenekari Koncerten Fejes István karnagy vezetésével felcsendülnek az elmúlt tíz évben előadott legszebb melódiák. A zenekar több meglepetéssel, vendégelőadókkal is készül. 

 

A programot a Nemzeti Kulturális Alap is támogatja.


Jegyek vásárolhatók 1.000,- Ft-os áron a művelődési házban, illetve a jegy.hu oldalon. 

 

Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!