Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
II. KULTÚR REGGELI A KMO-BAN

Szeptember 27-én reggel 9.30-tól a KMO Művelődési Ház, immáron második alkalommal invitálta Kultúr Reggelire a kerületi iskolák és óvodák intézményvezetőit.  A kötetlen hangulatú összejövetel célja az volt, hogy a KMO, a kerületi intézményekkel tovább erősítse a személyes kapcsolatot, illetve hogy együttműködéséről biztosítsa az intézményvezetőket.  

A KMO munkatársai fontosnak tartják, hogy a kerületi oktatási intézményekben dolgozó pedagógusok véleményét, igényeit is figyelembe véve szervezzék a gyermekeknek szóló programokat. A Kultúr Reggelivel egy olyan fórum jött létre, ahol az intézményvezetők közvetlenül és kötetlenül, párbeszéd formájában fogalmazhatták meg észrevételeiket, javaslataikat, a további együttműködések lehetőségeit. A programon képviseltették magukat a KMO munkatársai is, akik szakmai területeiknek megfelelően tájékoztatták a pedagógusokat, a gyerekeknek, az iskolai és óvodai csoportoknak szóló kínálatról.

 

Gábor Ilona igazgatóasszony köszöntőjében arról beszélt, hogy a művelődési ház egyik fontos küldetése, hogy azoknak a gyermekeknek, akik a holnap kulturális életének lesznek részesei színházak, koncertek, kiállítások látogatóiként, a művelődési ház egész tevékenységével, hozzá tudjon járulni tehetségük gondozásához, az ízlésük formálásához, az ismereteik gazdagításához, a nyitottságuk és az érdeklődésük további szélesítéséhez. Szót ejtett még az új kezdeményezéskről, elképzelésekről, jövőbeni tervekről is.


Ismételten hangsúlyozta a prevenció szerepét, azon belül is a hárompilléres „Mondj Nemet!” programot, melynek felvállalása ugyan az intézmény alaptevékenységi körén kívül esik, de aktualitása és fontossága megkérdőjelezhetetlen. Fontos, hogy a pedagógusok és szülők időben észleljék a problémákat, és ezekre képesek legyenek a kor igényeinek megfelelő megoldásokat találni. Ebben pedig a Mondj nemet programban dolgozó kiváló szakemberek nyújthatnak számukra segítséget. Az eseményt megtisztelték a Külső-Pesti Tankerület és Humánszolgáltatási iroda munkatársai is.

 

Az második kispesti Kultúr Reggeli jó hangulatban, a résztvevő intézmények részéről is pozitív visszajelzésekkel zárult. Szinte biztosak lehetünk a folytatásban, amiről a jövőben is szeretnénk majd beszámolni. 

 

 -- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!