Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Poptörténeti emlékpontot avatnak a 95 éves KMO-ban

2018. május 9-én 18 órától a Kispesti Munkásotthonban avatják fel az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramjának tizenötödik poptörténeti emlékpontját.

Az NKA Hangfoglaló Program Magyar Könnyűzenei Örökség Megőrzését Támogató Alprogramja az egykori Budai Ifjúsági Park területén, a Várkert Bazárban avatta első poptörténeti emlékpontját, 2015-ben. Ezt számos más, a magyar könnyűzene ikonikus koncerthelyszínei előtt tisztelgő emléktábla követte, nemcsak Budapesten, hanem Debrecenben, Pécsett és Szombathelyen is. 2017 nyarán két soproni ponttal is gazdagodott a poptörténeti emlékhelyek hálózata, melyet szeptemberben ismét egy budapesti helyszín, az egykor a Centrál Kávéház pincéjében működő Eötvös Klub, vagy más néven „Hordó” követett.

A legújabb, szám szerint tizenötödik emléktábla a Kispesti Munkásotthon falai között zajlott meghatározó koncertnek állít emléket. A KMO Teleki utcai épülete 1923 óta várja vendégeit kulturális programjaival, melyek minden korszakban követték a művelődési igényeket. Az 1960-as években rendszeresen fellépett az Ossian Brigade, a Ferm és a Sámson, később zenélt a színpadon a Color, az Orion, a Gemini és a Metro. Innen indult Horváth „Charlie” pályája is. Az 1980-as években tehetségkutató működött itt, valamint megrendezték az első Országos Breaktalálkozót.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk 2018. május 9-én szerdán 18 órától a Kispesti Munkásotthon Művelődési Házba (1191 Budapest, Teleki utca 50.), ahol a táblaavató mellett a KMO születésnapi fotókiállítását – mely az intézmény elmúlt öt évének emblematikus eseményeit mutatja be – is megtekinthetik a látogatók.

 

Forrás: hangfoglalo.hu

 

 -- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!