„Csóré” lábbal érkezik a székely mesemondó
Különleges mesemondó előadására kerül sor 2017. október 7-én, 10 órától a KMO Művelődési Házban. A KMO családi délelőttjén, a vendég ezúttal a sepsiszentgyörgyi születésű Csernik Szende lesz, aki több mint 10 éve költözött a magyarországi Szendehely nevű községbe. Jó pár éve pedig elhatározta, hogy székely mesékkel és lábbábozással gyógyítja honvágyát és népszerűsíti az ízes székely nyelvjárást, székely furfangot.

Ritkán hallani a színpadon olyan kifejezéseket, mint például a „csihány csípte csóré láb” vagy a „gégerágó”. Szende különleges képessége, hogy mind a gyerekeket, mind a felnőtteket interaktív módon bevonja a mesélésbe. Hol székely dalocskát tanít, hol bábot húzva lábára mesél történeteket. Mindezt, olyan humorral teszi, hogy közönsége akaratlanul is a részesévé válik a meséknek.

 

Ahogy Ő fogalmazott, küldetése a „mesemagvak” szórása:

„Küldetésemnek érzem, hogy átadjam és felébresszem az emberekben a mesemagot, hogy meséljenek egymásnak a felnőttek is, nem csak a gyermekek, mivel a népmese mindenkinek szól.” – Csernik Szende

A Magyar Népmese Napja alkalmából most október 7-én ebben a különleges élményben lehet része mindazoknak, aki eljönnek a Csihány csípte mesék című előadásra. Jegyek kaphatók a KMO Művelődési Házban és a jegy.hu oldalán keresztül. 

Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

 

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 

Elégedettségmérés

 


 

 

KMO Művelődési Központ

1191 Budapest, Teleki u. 50.
Tel.: 282-9736, 282-9826
Fax: 282-9752/0113
e-mail: kmo@kispest.hu
honlap: www.kmo.hu

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 8.00-21:00
szombat-vasárnap: rendezvénytől függően