Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
István, a király rockopera a Városház téren

István, a király rockopera a Városháza előtt 2017. augusztus 19-én 17.00 órakor az Ady Endre úti Általános Iskola diákjainak előadásában

Immáron több nemzedék szívében-lelkében hagy nyomot Szörényi-Bródy István, a király című rockoperája.

 

Az Ady iskola merészen - ismerve a gyermekei tehetségét -, 2015  augusztusában elhatározta, hogy bemutatja a művet.  Általános iskolai korosztályról lévén szó, természetesen egy rövidített változatban. Ehhez két nagyszerű szakember segítette a kórust és az iskola néptáncosait. Neuwirth Annamária, a Bihari János Táncegyüttes művészeti vezetője és Kántorné Orosz Mária énektanár. Gondos, körültekintő, a gyerekek hangjára, mozgására építő munkába kezdtek. Már a felkészülés ideje is hatalmas élmény volt. A szerdai próbanapokon boldogan, megtisztulva távoztak gyerekek és a felnőttek egyaránt.

Hamarosan az egész iskola tudta, énekelte:

„Csak annyit kérdezek, a válaszra várva: rabok legyünk, vagy szabadok?”

Eljött az év végi bemutató ideje.  Ünnepi ruhába öltözött nézők érkeztek, kerületünk vezetői is képviseltették magukat.  A tornateremben gyönyörű színpad fogadta őket. A Bihari együttes elhozta világítását, reflektorait, a főszereplők mikroportokat kaptak. És kezdetét vette a varázslat. Felcsendültek a gyönyörű dalok, a szívek megteltek érzésekkel és emlékekkel. A nézők közül sokan a Királydombi ősbemutatón is ott ültek már, sokan  valamelyik színházban látták, többek középiskolás gyereke szintén részt vett hasonló  előadáson.  Minden évben láthatják a fiatalabbak a televízió műsorán. Nagy élmény, mikor összekapcsolódnak a gondolatok, érezni lehet a művészet semmivel össze nem hasonlítható erejét. Hatalmas siker volt. Másnap a kicsik autogramot kértek a főszereplőktől.  Mindenki kérdezte, mikor lehet ismét megnézni?

Ekkor jött az ötlet: hol máshol, mint az évek óta magas színvonalon működtetett Kinder fesztiválon. Ismét próbanapok, boldog készülődés, nagy izgatottság a bemutatón. Ismét nagy siker. Boldog ölelkezés, hátlapogatás, könnyes szemek.

A döntés megszületett: különdíjas lett az István.

Jutalma, hogy a 2017. augusztus 19-én, 17:00 órakor, előadhatják a Városház előtti dísztéren.

Méltó dísze lesz augusztus 20. üzenetének, örökségének.

Minden kispesti lakost szeretettel várnak a diákok, a felkészítő pedagógusok és természetesen a büszke szülők!

 

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!