Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
V. BabaArt - Művészetek kicsikre hangolva

2016. november 6-7-én a KMO Művelődési Ház immáron ötödik alkalommal rendezi meg a babáknak, szüleiknek, továbbá a legkisebbekkel foglalkozó szakma számára a BabaArt programsorozatot, mely idén szakmai innovációs díjban is részesült.  A rendezvény célja, hogy a különböző művészeti ágak egy lépéssel közelebb kerüljenek a kicsikhez, megteremtve az első találkozás lehetőségeit. A bábszínházi, a képzőművészeti, irodalmi és a zenei élmények, számos játéklehetőséget, tapasztalatot és a tanulás kezdetét jelentik a kicsik számára.

 

November 6-án, vasárnap a veszprémi Kabóca Bábszínház lesz a KMO vendége az Álomszövők című babaszínházi előadással. A színházi előadás mellett 9-12 óráig látogatható a Hangoló-játszóház - régi tárgyakra hangolva. A játszóházat az a gondolat hívta életre, hogy a régi, öreg tárgyaknak van valami érzékelhető energiája, jó érzés rápillantani, megnézni töviről hegyire. Ujjainknak is hasonló kaland ez, hiszen a fa, nemez, vessző mind-mind olyan alapanyag, amihez jó hozzáérni. Itt most a régi tárgyak teknő, lábos, kosarak alakulnak játékká és hangszerekké, kicsit ellenpontozva a legkisebbeket körbevevő műanyag és sokszor túl színes játékvilágot.

 

A kétnapos rendezvény második napja egy szakmai konferencia, melynek célja, hogy elősegítse a szakmák közötti párbeszédet. Hidat képezzen a legkisebbeket körülvevő szakmai ellátórendszer szakemberei, a védőnői szolgálat és a bölcsődei ellátásban dolgozók, a családok körül tevékenykedő közművelődési intézmények, könyvtárak és civil szervezetek munkatársai között.

 

Fontosnak tartjuk, hogy a felsőoktatás képviselői, tanszékvezetők, oktatók valamint a csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatók egyaránt megtiszteljék programunkat.

 

A szakmai innovációs díj mellett igazi eredménynek tekintjük, hogy a kezdetek óta a konferencia létszáma növekszik, a résztvevők köre egyre bővül.  Az elmúlt négy év alatt 725 fő vett részt a BabaArt-on, míg a havonta megrendezésre kerülő babaszínházi előadásokra 1876 néző látogatott el.

 

Az idei évben a rendezvény kiemelt témája a ZENE és a zenei élmények kisgyermek korban. A konferencia előadásain szó lesz a zene és az agykutatás eredményeiről, a zene és az egészség kapcsolatáról valamint az alkotó tevékenységekről. A konferencia délutánján három zenei workshop várja az érdeklődőket. Filmvetítés és könyvvásár egészíti ki a szakmai programot.

 

A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

A konferenciára a jelentkezési határidő: 2016. november 2.

  


HASZNOS hivatkozások:


 

A lakossági és szakmai programokról bővebb információ:
Csóka Eszter, email: csokaeszter@kmo.kispest.hu, tel.: +36-20-375-4417 


Rendezvényünk Kispest Önkormányzata, a Nemzeti Kulturális Alap és a Magyar Népművelők Egyesülete támogatásával valósul meg.

        

 

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!