Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
“Szülinapraforgó” - Kispesten Városünnep június 12-én!

Június 12-én vasárnap a korábbi évek hagyományait követve rendezi meg Kispest Önkormányzata és a KMO Művelődési Ház a Kispesti Városünnepet, a gyönyörű Templom téren. A rendezvény, mely ebben az esztendőben a „Szülinapraforgó” nevet kapta egy egész napos igazi családi program, ahol a népszerű hazai és külföldi sztárok fellépései mellett, számtalan egyedi és érdekes kísérő program teszi még izgalmasabbá a szülinapi rendezvényt.  Kerékpár-történeti kiállítás, különleges közlekedési eszközök bemutatója, monumentális élményjátékok, kirakodóvásár és kulturált vendéglátás is várja a látogatókat.

A színpadon fellép: Rutkai Bori, a Fourtissimo együttes, Kocsis Tibor, Dolhai Attila, Szekeres Adrien, Pál Dénes, Péter Szabó Szilvia, Gáspár Laci, a Supernem együttes, az Ottawan és a Sunny Dance Band zenekar. A műsorvezető egész nap  Kovács Áron lesz.

 

Az idén a kerületi Obsitos fúvószenekar zenés ébresztőjével veszi kezdetét a rendezvény. Nyitott, városnéző buszon zenélnek a fúvósok, körbejárva a települést és a szomszéd kerületek nagyobb tereit, ezzel hívogatva az utóbbi évek talán legizgalmasabb Városünnepére a látogatókat.

 

A színpadi program 11 órakor Rutkai Bori gyermekkoncertjével indul, majd a Fourtissimo együttes hangszerbemutatójával színesített műsorával folytatódik. A délutáni program szintén bővelkedik érdekes előadásokban, népszerű előadók jönnek Kispestre: itt lesz a jótékonyságáról is ismert Kocsis Tibor, az operett-musicalek hercege, Dolhai Attila, a lírai hangú Szekeres Adrien, a kék szemével igézően éneklő Pál Dénes, az elbűvölő Péter Szabó Szilvia, és a méltán népszerű Gáspár Laci.

 

Az esti órákban a rock/punk Supernem együttes, ezt követően a világhírű  Ottawan és a magyar Sunny Dance Band közösen lép a színpadra, mely szuperkoncertet az egész városnak látnia kell!

 

Ebben az évben is egy különleges tárlat várja a látogatókat a Nagy Balogh János Kiállítóteremben. Ezúttal a kerékpárok történelmébe kalauzol el bennünket a kiállítás.

 

A lezárt Ady Endre úton a hagyományokhoz híven még sok más érdekesség, különleges közlekedési eszköz és sok-sok egyedi játék várja a látogatókat. Láthatunk majd a kispesti traktorgyár által gyártott muzeális traktorokat, egy 1965-ös Ikarusz-buszt, helikopter szimulátort, versenghetünk kerékcserében a box utcában, focigolfban, kipróbálhatjuk a mókajárgányokat, megcsodálhatjuk a gyönyörű, gyerekek számára kifejlesztett rally autókat, játszhatunk többek között logikai, avagy környezettudatos játékokkal, vagy  ugrálhatunk az eurobungeeval. Idén is válogathatunk kedvünkre a kirakodóvásáron kínált portékákból és a vendéglátók finom étkei közül. 

A Városünnep csakúgy, mint az előző években, egy gyönyörű  tűzijátékkal ér véget.

Részletes programunkat és ünnepi Kispest Városünnep Újságunkat ide kattintva tekintheti meg.

A rendezvény a Kispesti Önkormányzat és 
KMO Művelődési Ház együttműködésével valósul meg.

 

 Programunkról itt olvashat bõvebben!
Keressen minket facebook oldalunkon!

-- 

Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!