Rendezvény Főoldalra Vissza
OBSITOS FÚVÓSZENEKAR JUBILEUMI KONCERTJE
Rendezvény
2018. október 27.
szombat 17:00További időpontok
Bezár
További időpontok
2018. október 27. szombat 17:00 - 19:00

10. JUBILEUMI FÚVÓSZENEKARI KONCERT

 


A KMO-ban működő OBSITOS Zenekar 2018 októberében tartja megalakulásának 10. évfordulóját. A 10. JUBILEUMI OBSITOS KONCERTEN Fejes István karnagy vezetésével bizonyára felcsendülnek azok a szép melódiák is, amelyeket évről évre hallhatunk a Mihály-napi búcsúkon, vagy az Újévi koncerteken, a Városünnepeken. Aki szereti a klasszikus zenét, már most írja be a naptárába ezt az időpontot és semmiképpen ne maradjon otthon ezen az estén, mert minden bizonnyal, felejthetetlen élményben lesz része.

Közreműködik:

Kimmel Tamás harsona,

és Maszló Ágota ének


Vezényel:

Fejes István a zenekar karmestere

továbbá:

Dohos László, Kovács Tibor és Tóth Tamás karmesterek


Műsorvezető:

Zelinka Tamás zenetörténész


A zenekart köszönti Gajda Péter Kispest polgármestere


Belépődíj: 1 000,- Ft

Jegyek kaphatók a KMO-ban és a jegy.hu rendszerén keresztül.

Jegyvásárlás

 

Bővebb információ:
P. Tóth Erzsébet, tel.: 282-9752/0106 m., email: p.toth@kmo.kispest.hu

 

A rendezvényünk a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

   

 


 

Az Obsitos Fúvószenekaról egy kicsit bővebben:

A budapesti Obsitos fúvószenekar születése a honvédség nyugdíjas katonazenészeinek ötlete volt. 2008-ban a sok évet együtt játszott, de már leszerelt bajtársak elhatározták, hogy van még annyi energiájuk, hogy folytatják a közös muzsikálást a maguk kedvére, egy ún. „obsitos zenekar”-ban. Hozzájuk hamar kapcsolódtak más rendvédelmi zenekarokból leszerelt helyőrségi, tűzoltó, határőr és pénzügyőr zenészek is.

 

Az évek során kiegészült a zenekar tiszteletbeli, lelkes fiatal muzsikusokkal. A zenekar Dohos László ny. honvéd ezredes, honvéd főkarmester és Kovács Sándor alapító elnök vezetésével indult. 2009-től a zenekar karmestere és művészeti vezetője Fejes István ny. őrnagy lett, aki korábban a Magyar Honvédség szolnoki helyőrség zenekarát vezette. 2010-2014 között Bagoly István volt az egyesület megbízott elnöke.

 

Az együttes gyakori szereplője Kispestnek, ahol a helyi ünnepségeken, rendezvényeken túl nagysikerű hangszertörténeti, ismeretterjesztő, adventi, karácsonyi, újévi koncerteket adott. 2010-ben Erdélyben vendégszerepelt fúvószenekari találkozón, ahol magyar zeneművek előadásával sikert aratott. 2011-ben a zenekar Balatonlellén közreműködött az EU elnökség átadási ünnepségén. 2012-ben a Cserkeszőlői Fúvószenekari Versenyen a Keil Ernő Zenekarral közösen külön díjat ért el. 2013-ban ünnepi hangversennyel ünnepelte meg 5 éves jubileumát. 2014-ben a Nemzeti Kulturális Alap támogatásából kistérségen mutatkozott be magyaros műsorával. Az egyesület a KMO Művelődési Házzal közösen 2015-től évente megrendezi a Dél-pesti Fúvószenekari Találkozót.

 

A zenekar repertoárja sokrétű, a hagyományos katonazene mellett fúvószenei műveket, filmzenéket, opera- és operett részleteket, musicaleket, szólisztikus darabokat is játszik.

 

ElégedettségmérésNyitott Könyvespolc a KÖKI Terminál II. emeletén!

 

KMO Művelődési ház

1191 Budapest, Teleki u. 50.
Tel.: 282-9736, 282-9826
Fax: 282-9752/0113
e-mail: kmo@kispest.hu
honlap: www.kmo.hu

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 8.00-21:00
szombat-vasárnap: rendezvénytől függően