Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Programok Főoldalra Vissza
Kispesti Városünnep 2024 Rendezvény
2024. június 1. szombat 13:00
bezár További időpontok
2024. június 1. szombat 13:00 - 22:00
2024. június 2. vasárnap 10:30 - 22:00
Kispest, Templom tér
FIGYELEM!  A Kispesti Városünnepre árusok jelentkezését már nem tudunk fogadni!


2024-ben ismét megrendezzük a kerület legnagyobb szabadtéri rendezvényét a Kispesti Városünnepet, a már megszokott helyen, a gyönyörű Templom téren. Nem véletlenül lett az idei év szlogenje az "Együtt lenni jó!", hiszen június 1-jén szombaton és 2-án vasárnap  remek hangulatú családi program, sztárfellépők egész hada, kirakodóvásár, kulturált vendéglátás várja az érdeklődőket a kispesti Templom téren és az Ady Endre úton.

Ugrás az adott részhez: Színpadi programok I Kísérő programok I Kiállítás


 SZÍNPADI PROGRAMOK


JÚNIUS 1. // SZOMBAT
  • 14.00 // Kispesti Obsitos Fúvószenekar
  • 15.50 // CARSON COMA Akusztik Trió
  • 18.00 // BIKINI
  • 20.30 // IRIE MAFFIA

műsorvezető: Vágó Piros

 JÚNIUS 2. // VASÁRNAP
  • 11.00 // MintaPinty zenekar gyerekkoncertje
  • 12.45 // Dö'Loorien Party Music Band
  • 15.45 // PÁPAI JOCI LIVE koncert
  • 18.15 // PUNNANY MASSIF
  • 20.30 // CURTIS LIVE koncert

műsorvezető: Dj Dominique 


KÍSÉRŐ PROGRAMOK


 A Templom téren és környékén mindkét nap számtalan érdekességgel, újdonsággal, játékkal várjuk a kicsiket és a nagyokat:

  • Print Cikli – KMO könyvjelző nyomtatás
    Az esemény ideje alatt folyamatos klasszikus nyomdai bemutatót tartunk, amelyen a gyerekek, és minden érdeklődő kipróbálhatja a nyomtatás régi módját, miközben megismerkedhetnek a veterán nyomdagépekkel. A 130 éves tégelysajtón saját kezűleg nyomtathatnak egyedi kliséről könyvjelzőt. A nyomatot minden résztvevő magával viheti
  • Egy kultikus Citroën Oldtimer
    programon való részvétele, melybe beülhetnek a gyerekek.
  • ReGamEX - VR szemüveg, konzolok
    A Retro Videojáték Sátor igazi szülő-gyermek – nagyszülő-unoka program. Az idősebbek újra átélhetik gyermekkori emlékeiket, a fiatalabbak pedig a videojáték történelem ikonikus darabjaitól a VR szemüvegig kipróbálva megismerhetik az elmúlt 50 év bődületes technikai fejlődését.
  • Az óriás játékok (óriás malom, puzzle, kerti sakk, memória és társasjátékok) ismét várják a családokat az Ady Endre úton.
  • Lesznek ügyességi játékok, ilyen a reflex játék stand, az óriás legokocka játékpark, az öko hulladékgyűjtő játék, vagy a Jurassic Park kalandjáték.
  • Újra elérhető majd a 6 állomásos mobil akadálypálya az Ady Endre úton, amelyet minden évben nagyon várnak a gyerekek.
  • Egy felfújható, 14 méter hosszúcsúszdás kamion akadálypálya is lesz az idei Városünnepen.
  •  A legügyesebbek pedig kipróbálhatják állóképességüket egy 4 állásos eurobungeeben, egy twister-falon mászva, valamint egy izgalmas, 9 méter magas mászófalon mindkét napon.
  • Társasjáték Stand
    Mind a két napon a KMO Társasjáték klub, a Társas Központ Egyesület és az A-games kiadó várja a társasjáték kedvelőket közös standon táblás és kártyajátékokkal, Gó versennyel, Crocinole bemutatóval és óriásszínezővel.
  • Szelfi fal
    A KMO szelfi falánál készíthetnek fotókat egyénileg választott szövegbuborékokkal a látogatók.
  • Relax pihenő várja a füves területen a sok-sok program között a pihenni vágyó látogatókat.
  • WK-sátor
    A füves területen többek közt különleges időutazásban lehet része az érdeklődőknek: a csíkos lovagok, és a pöttyös úrhölgyek felkészítése zajlik majd a várbéli életre. Lehet, hogy találkozunk majd a kockás sárkánnyal is? De a leges-legkisebb lovagokról és úrhölgyjelöltekről sem feledkezünk meg, őket babajátszóval és pelenkázó-elvonuló sarokkal várjuk.
  • Wekerlei Könyvár sárta
    A Kispesti Városünnep hétvégéjén a Wekerlei Könyvtár sátrában is játszhatnak kicsik és nagyok - lesz fejtörő felnőtteknek és „mesés" kérdések gyerekeknek. Akik az érdekes kvízeket kitöltik, ajándékkönyveink közül válogathatnak. A közös kézműveskedés keretében elkészített szép műveket pedig hazavihetik az ifjú alkotók.
  • Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kispesti fiókkönyvtárának sátra
    Idén első alkalommal lesz látogatható a Szabó Ervin könyvtár kispesti fiókkönyvtárának sátra.

KIÁLLÍTÁS A NAGY BALOGH JÁNOS KIÁLLÍTÓTEREMBEN


Tihanyi Viktor szobrászművész és T. Szilágyi Ágnes fotós 48 éve alkotnak egy párt, mind a magánéletükben, mind alkotói folyamataikban. Kispesten, a Wekerle-telepen élnek és dolgoznak. Kettejük tárlata nyílik a Nagy Balogh János Kiállítóteremben május 30-án, amely a Kispesti Városünnep mindkét napján is megtekinthető lesz.


Tihanyi Viktor 2007 óta éve nem jelentkezett önálló kiállítással Kispesten. Munkássága nagyon fontos számunkra, mindamellett, hogy ezer szállal kötődik Kispesthez. Szobrai visszahúzódó személyiségének, belső világának megnyilvánulásai, egyéni látásmódja a magyar szobrásztársadalom kivételes egyéniségévé teszi őt. Kispesten az ő plakettjeivel köszöntik minden évben a kitüntetetteket, valamint három köztéri munka is a nevéhez fűződik, melyből kiemelkedik a Wekerle-telep Ady Endre út felé eső „bejáratánál” álló ház falán a Wekerle kapu bronz dombormű (2001).

Szilágyi Ágnes, művészeti munkásságán túl, művészetszervező munkájával is segítette a kispesti képzőművészeti életet. Az 1994-ben létrejött kispesti Helikon Kulturális Egyesület (mely idén 30 éves) alapító tagja, 2012-ig vezetője volt. Jelenleg, férjével, Tihanyi Viktor szobrászművésszel együtt, csendesen, alkotó munkálkodással telnek hétköznapjaik a Wekerle-telepen. Jöjjenek és ismerjék meg őket!

A kiállítás 2024. szeptember 29-ig tekinthető meg.


 

A részvétel díjtalan!

A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!