GÉPÉSZ FILMKLUB - 2018 TAVASZ
Klub
2018. március 2.
péntek 18:00További időpontok
Bezár
További időpontok
2018. március 2. péntek 18:00 - 20:30

2018. január 12. péntek 18.00

Kelet, az kelet
angol vígjáték, 97 perc, 1999

A pakisztáni származású George Khan angol nőt vett feleségül, akitől hét gyermeke született. A népes család az angliai Salfordban él a múlt század hetvenes éveinek elején. A férfi a népes pakisztáni közösség tagjaként őrzi hitét és a tradíciókat, vezeti a kis boltját, miközben vasszigorral próbálja elérni, hogy a gyermekei is kövessék a muszlim hagyományokat. Ám kénytelen szembesülni a megrázó ténnyel, hogy gyermekei nem kívánják követni az általa diktált elveket. Inkább látják magukat britnek, mint muzulmánnak.


2018. február 2. péntek 18.00

Könnyű testi sértés

magyar filmdráma, 85 perc, 1983

Vendég: Szomjas György rendező


Csaba most szabadult a börtönből, 28 hónapot töltött elzárva egy verekedés miatt. Fiatal feleségéhez siet a közös lakásukba, ám ott egy ismeretlen férfit, Miklóst találja. Éva, a később megérkező feleség emlékezteti Csabát, hogy már a börtönlátogatás alkalmával beszélt neki új barátjáról. Miklós szeretné, ha Csaba eltűnne a lakásból, de a fiú ragaszkodik a helyhez és Évához is. Hárman élnek együtt tovább, állandó konfliktusok között. Miklós el akarja üldözni Csabát és folyton provokálja. Egészen addig, míg Csabának egyszer eljár a keze.

 

Közreműködők:

Szomjas György (rendező, főszereplő); Eperjes Károly (színész, főszereplő, Csaba);

Erdős Mariann (színész, főszereplő, Éva); Andorai Péter (színész, főszereplő, Miklós); Bikácsy Gergely (színész, szomszéd); Ábrahám Edit (színész, Zsuzsa); Hollósi Frigyes (színész, szomszéd); Cserhalmi Erzsi (színész, kolléganő); Dörner György (színész, vendég); Görbe Nóra (színész, Éva hangja); Szántó Ferenc (színész, rendőr); Usztics Mátyás (színész); Ujlaki Dénes (színész); Deák Bill Gyula (színész); Szomjas György (forgatókönyvíró); Grunwalsky Ferenc (forgatókönyvíró); Vásárhelyi Miklós (forgatókönyvíró); Somló Tamás (zeneszerző); Grunwalsky Ferenc (operatőr); Majoros Klára (vágó)


2018. március 2. péntek 18.00

Bronxi mese
amerikai krimi, 116 perc, 1993

A kilencéves Calogero New York olaszok lakta negyedében, Bronxban él a szüleivel. Apja, a buszvezető Lorenzo vasszigorra neveli őt, de egyúttal igyekszik a legtöbbet nyújtani neki és megóvni az utca kegyetlenségétől. A fiú szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, de a rendőrök erőteljes ráhatása ellenére sem hajlandó azonosítani az elkövetőt. A helyi keresztapa, Sonny felfigyel a srác bátor tettére, és védőszárnyai alá veszi a gyereket. Calogero hamarosan a maffia nagykutyái között találja magát és apjaként kezdi tisztelni a törvényen kívüli Sonnyt. Fia megóvása érdekében Lorenzo nem fél szembeszállni a város rettegett gengszterével, de ekkorra már kérdésessé válik, hogy melyikük képes nagyobb hatással lenni a könnyen befolyásolható Calogeróra.


Rendező:
Robert De Niro

Szereplők: Robert De Niro, Chazz Palminteri, Lillo Brancato, Francis Capra

 Moderátor:
 Bárdos Csaba, web: www.bardosfilmklub.webnode.hu

 

A részvétel díjmentes! A vetítéseket beszélgetés követi.

 

Bővebb információ és jelentkezés:

Markó Mónika, tel.: 282-9752/0106m, email: marko.monika@kmo.kispest.hu

 

 


 

Elégedettségmérés


Nyitott Könyvespolc a KÖKI Terminál II. emeletén!

 

KMO Művelődési ház

1191 Budapest, Teleki u. 50.
Tel.: 282-9736, 282-9826
Fax: 282-9752/0113
e-mail: kmo@kispest.hu
honlap: www.kmo.hu

Nyitva tartás:

hétfő-péntek: 8.00-21:00
szombat-vasárnap: rendezvénytől függően