Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
KMO Filmklub 2024 Rendezvény
2024. május 10. péntek 18:00
bezár További időpontok
2024. május 10. péntek 18:00 -
KMO

2024-ben a Budapest 150 programsorozathoz kapcsolódva válogattuk a filmeket, februárban egy rendhagyó filmklub – közönségtalálkozóra is várjuk az érdeklődőket. A vetítéseket követően beszélgetésre kerül sor.

A közösségi filmnézésre Bárdos Csaba filmesztéta vezetésével került sor, aki a Liszt (volt Balassi) Intézetben való tanítás mellett számos filmklub és pódiumbeszélgetés házigazdája immáron 20 éve.

Megtisztelő közreműködésével Budapest 150 éves történeteiből merítve, filmklubunkban idén is közösen elemzünk, emlékezünk, hogy a művészet élvezete és ihlető ereje által méltón élhessük meg mindennapjaink. Moderátorunk missziója a magyar kultúra terjesztése és népszerűsítése a filmnyelv segítségével szabadegyetemi hangulatban.

Mindenkit szeretettel várunk, aki kíváncsi és szeretne mindig valami újat és újat tanulni, a múltat, a jelent és a jövőt egységben, teljes szépségében látni.


Következő alkalom: 

05. 10. I P I 18.00 //  Elveszett illúzók 1983 (Gazdag Gyula – játékfilm) online jegyvásárlás


ALKALMAK

02.09. I P I 18.00 // Városbújócska 1985 (Sós Mária – játékfilm)
János és Tamás régebben jó barátok voltak, együtt muzsikáltak, egy zenekarban játszottak. A barátságnak azonban vége szakadt, amikor János kilépett az együttesből. Most János újra ellátogat az együttes koncertjére, megismeri Zsuzsát, az utódját is, még Tamásék kisfiát is hazaviszi a pályaudvarról. A két barát szeretné újra megtalálni a közös hangot.



Rendező: Sós Mária
Szereplők: Koltai Róbert, Gáspár Tibor, Dörner György, Földessy Margit, Gévai Simon

online jegyvásárlás
02.23. I P I 18.00 // HÁY JÁNOS: A HERNER FERIKE FATERJA
2024. február 23-án rendhagyó filmklub alkalomra kerül sor, hiszen a film vetítése mellett közönségtalálkozót is szervezünk.



Valahol Magyarországon egy kis faluban három közmunkás évről-évre ugyanazt az árkot ássa, közben napról-napra ugyanarról beszélgetnek.  Az egyikük, Béla megtudja, hogy a TV híradó mutatta egy régi osztálytársukat, Herner Ferikét, akinek az apja volt a falu rendőre gyerekkorukban. Béla felidézi, ahogyan annak idején egy kettőjük közötti gyerekes konfliktus hogyan nőtt nagyra, és miközben egyre több részletre emlékszik vissza, kapiskálni kezdi, hogy az emberi sorsok generációról-generációra ismétlődnek, és ugyanannyira állandóak, mint az előttük húzódó, folyton ugyanolyan árok. A komikus és időnként fájdalmasan elgondolkoztató történet két idősík bemutatásán keresztül keres válaszokat az egyéntől az egész világig kiterjedő kérdésekre: Isten kezében vagyunk-e, vagy Isten bennünk van és ezáltal magunk alakíthatjuk a sorsunkat?Háy János, a népszerű magyar író színművéből, a Ferencvárosi Pinceszínház előadása alapján, a rendezője, Börcsök Enikő emlékére készült film.

Szereplők: Kaszás Gergő, Borbiczki Ferenc, Lázár Balázs, Juhász Réka, Buza Tímea, Molnár Csaba, Jánosi Ferenc, Tallián Mariann, Majoros Levente, Klemanovits Milán

Rendező, forgatókönyvíró: Kovács Gábor Attila
Producer: Noveczky Tamás, Fülöp Péter, Pálmai Zoltán
Executive producer: Sztarenki Pál
Fényképezte: Csíkszentmihályi Ajnácska
Látványtervező: Lukács Mihály, Lukács Máté
Vágó: Kovács Gábor Attila
Zeneszerző: Hibsch Sándor
Hangutómunka: Puszta Márk



Előzetes: 

Online jegyvásárlás
03.08. I P I 18.00 // Pesti mese 1937 (Gaál Béla – romantikus vígjáték)
Kis Klári, a lenézett kalapos lány, akit mindenki csak Copfosnak hív, egy napon 650 ezer dollár örökséghez jut. Munkaadónőjének öccse azonnal udvarolni kezd neki, ami gyanút ébreszt Copfosban. Nem bízik a pazarló fiúban, ezért angol nyelvű levelet irat magának, melyben közlik, mégsem ő örökölt. Újra dolgozni kezd a szalonban, mintha mi sem történt volna. Közben megbízást ad a banknak, hogy Kubikkal, a szalon jóképű hordárával, akibe Klári már régóta szerelmes vetessék meg a kalapszalont?



04. 12. I P I 18.00 // Álombrigád 1985 (Jeles András –vígjáték)
05. 10. I P I 18.00 //  Elveszett illúzók 1983 (Gazdag Gyula – játékfilm)

 

A filmklubot vezeti: Bárdos Csaba filmesztéta

Belépődíj: 500,- Ft/fő

További információ:
Sz. Urbán Szilvia, tel.: 282-9752/0107 m., email: urban.szilvia@kmo.kispest.hu

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!