Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! A program archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Programok Főoldalra Vissza
MŰVÉSZTERASZ-KULTÚRKERT Rendezvény
2022. szeptember 3. szombat 15:00
Wekerlei Kultúrház

PROGRAMVÁLTOZÁS! Betegség miatt Zámbori Soma Petőfi 200! Vers, zene, Szabadság, Szerelem! című darabja helyett Tallós Rita Röhögjünk együtt! című programját láthatják.


MŰVÉSZTERASZ-KULTÚRKERT

2022. szeptember 3-án, szombaton 15.00-20.00 között művészeti fesztiválra invitáljuk az érdeklődőket.
Helyszín: Wekerlei Kultúrház

Online jegyvásárlás

 

A Wekerlei Kultúrház hangulatos kertjében újra megrendezésre kerül a Művészterasz-Kultúrkert művészeti fesztivál. A főszerepben ismét a zene és az irodalom lesz. Lokálisan, országosan és nemzetközi szinten is elismert előadókat láthatunk. Előadásaik ötvözik  a művészeti irányzatok különböző ágait, fúzióit.


Programok:

15.00-15.50 I Crossover - Kuti Róbert hegedűművész koncertje
Crossover - Kuti Róbert hegedűművész előadása
A klasszikus zene gyakorlása, az előadások abszolút koncentrációja sok esetben emberfeletti önuralmat kíván. Kell valami más, kicsit kilépni, átlépni a több százéves kotta szabályaiból. Kísérletezni, hogy meddig lehet inspirálódni a klasszikus zene által, hogy milyen összefüggések, összehangzások vannak a modern és a klasszikus zenei műfajokban. Milyen zenei utalások, akár felismerhető szimbolikák játszanak érzékeinkkel zenehallgatás közben. Erre tökéletes a Crossover műfaja, melyben a különböző zenei irányzatok keveredése újszerű élményt nyújt.

Kuti Róbert hegedűművész
Kuti Róbert 6 éves kora óta zenével és zenéléssel foglalkozó előadó számos hazai és nemzetközi verseny nyertese, bemutatkozott már többek között a Kongresszusi Központ, a MÜPA, a Zeneakadémia nagyterme, illetve a Virtuózok és A DAL 2021 színpadán is.

10 évesen - eddigi legfiatalabb tanulóként -, nyert felvételt a Liszt Ferenc Zeneakadémia Különleges Tehetségek Osztályába hegedű szakra. Jelenleg a könnyű-, és komolyzene ötvözetén alapuló szólókarrierjén dolgozik. 2018 óta a Kállay Saunders produkció állandó tagja.

16.20-17.20 I  Szabadság, Öröm! - Jazz and more a capella koncertje közreműködik az FMK Nőikara
Szabadság és Öröm! Jazz and more és az FMK Női karának közös koncertje
Az a capella koncerten a jazz, pop, kortárs, klasszikus,filmzene, gospel, spirituálé, musical zenei stílusokba hallgathatunk bele a Jazz And More országos elismertségű kórus előadásában. A programelemet kiegészíti az FMK Női karának kortárs műveket bemutató blokkja. Mert a kortárs igenis lehet jó és élvezhető muzsika. Bella Máté, Tóth Péter, Orbán György és Vajda János szerzeményeiből hallhatunk válogatást a délután folyamán.

Mert "Énekelni jó! Fürdőkádban, autóvezetés vagy éppen porszívózás közben. Szabadság és öröm! És ha másokkal együtt teszed, az megsokszorozza ezt az érzést! Nem beszélve a táncról, amellyel olykor összefonódik! Közösségben, Wekerlén, nézőkkel és hallgatókkal együtt!"

A Jazz and More kórus bemutatása
Egy húsz éve fennálló, mindig megújuló közösség. Jazz és annál sokkal több: a szórakoztató zene iránt elkötelezett, alázatos, és mindig pozitív szemléletű, jó humorú csapat többféle zenei stílus (jazz, pop, gospel, musical és egyéb könnyűzenei műfajok) között is otthonosan mozog. A kórus tagjai napi elfoglaltságaik mellett vállalják a próbákat és a fellépéseket. Lelkesedésük és a közös éneklés iránti szeretetük sugárzik a színpadról, és ez inspiráló a közönség számára is.

A Jazz and More-nak a hosszú évek alatt több neves hazai együttessel, énekessel volt lehetősége együtt szerepelni színházban, koncerttermekben és a televízióban is (Serbán Attila, Wolf Kati, Fenyő Miklós, Fábry Show), de gyakran lép fel jótékonysági hangversenyeken, céges rendezvényeken, közreműködik esküvőkön, karácsonyi rendezvényeken, valamint színházi produkciókban. Az utóbbi években hagyománnyá vált, hogy saját szervezésű éves nagykoncertünkön más civil szervezetekkel együttműködve lehetőséget biztosítunk hátrányos helyzetű vagy fogyatékkal élő gyermekek számára, hogy egy egyedi zenei élményt tapasztalhassanak meg.

A Ferencvárosi Művelődési Központ Női Karának bemutatása
Az FMK Női Kara 2005-ben alakult, néhány év vegyes kari munka után női kamarakórussá alakult. A tagok többsége – maga a karnagy is - a '70-'80-as években a Magyar Rádió Gyermekkórusának és a Magyar Állami Operaház Gyermekkórusának volt tagja, még ebből az időszakból ismerik egymást, és ugyancsak innentől datálható a kóruséneklés iránti elkötelezett szeretetük. Ez határozza meg a kórus munkáját és szellemiségét. Az évek folyamán a kórushoz csatlakozó új tagok is megérezték és magukévá tették ezt az elkötelezettséget. Alapítókarnagyuk, Lovas Gabriella kiemelkedően fontosnak tartja a kortárs magyar kórusművek – ezen belül is a versmegzenésítések – magas szintű előadását és megismertetését a közönséggel.

17.40-18.40 I Tallós Rita – Röhögjünk együtt! 
19.00- 20.00 I  Jazz és mások – Szakcsi Lakatos Benjamin zongora, Bede Fanni fuvola és Demeter- Tóth Judit ének
Jazz és mások

Az előadók olyan zeneműveket válogattak össze, melyek számukra a jazzt – mint műfajt – jelentik. Közismert és kevésbé ismert dallamok csendülnek fel: filmzenék, klasszikus dallamok, valamint Szakcsi Lakatos Béla művei. A koncerten a formáció saját, személyes zenei elképzelései, variációi is megjelennek. Az egyes zeneművek között történetek, anekdoták, rövid ismertetők teszik bensőségesebbé a hangulatot.

Bede Fanni Anna (fuvola) és Szakcsi Lakatos Benjamin (zongora) Demeter-Tóth Judit (ének) koncertje.

A fellépő művészek bemutatkozása:
Bede Fanni Anna és Szakcsi Lakatos Benjamin a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanulói voltak. Itt ismerkedtek meg immáron több mint tíz éve. 2018-ban sok év kihagyása után ismét találkoztak, ezúttal a kispesti Wekerletelepen, fiatal szülőként. A közös élethelyzet és a zene szeretete indította el őket, hogy újra együtt zenéljenek. Az elmúlt években több zenei projektet indítottak el gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt. Hozzájuk társult énekesként Demeter-Tóth Judit , hogy énekével színesítse a közös produkciót. Fantáziájuknak, ötlettáruknak és zenei előképzettségüknek köszönhetően számos sikert értek el és még számos tervük van készülőben.

 

Belépődíj: 1.200,- Ft/fő

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Bővebb információ: 282-9895, email: informacio.wkk@kmo.kispest.hu

A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg!

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!