Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Nyárbúcsúztatót tartottunk a Templom téren

Hagyományosan a Mihály-napi búcsúval zárta az önkormányzat és a KMO a nyarat a Templom téren, szombaton.

A hagyományápolás és a hagyományok tisztelete a Mihály-napi búcsú üzenete elsősorban, a népi kultúrát szeretnénk megmutatni a kispestieknek. Mindig igyekszünk új programokkal, színpadi műsorokkal színesíteni a rendezvényt. A búcsú középpontjába a családok közös, kulturált szórakozása áll, sok-sok gyerekprogrammal, játszóházzal, színpadi előadásokkal, kézműves foglalkozással, különféle bemutatókkal.

 

Gólyalábasok felvonulásával indult a búcsú, majd Beleznay Endre színművész, humorista konferálta fel a műsorokat: a színpadi programok sora Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar gyermekkoncertjével indult. Délben a Kispesti Obsitos Fúvószenekar adott könnyűzenei koncertet. Két részletben adtak műsort a nemzetiségi önkormányzatok, közben Levente Péter - Égből Pottyant meséi és a Széltolók zenekar szórakoztatták a gyerekeket. Délután a Két Szoknya Egy Nadrág csapat (Plásztán Anett, Schupp Gabriella és Czakó Ádám) műsora gondoskodott a jó szórakozásról. A műsorban a legismertebb magyar operett dalok és népszerű pop slágerek csendültek fel.

A program különleges flashmobbal folytatódott: az Ady, az Erkel, a Vass és a Reménység iskola diákjai három népdalt énekeltek a színpad előtt, majd a Bihari Táncegyüttes táncosaival táncházzá alakult át a „villámcsődület”. Ez egyben ráhangolódás is volt az esti produkcióra: a Cimbaliband és Danics Dóra adott közös koncertet, majd tűzzsonglőrök zárták a búcsút.

 

A színpadi programok mellett kísérő programok sokasága várta a gyerekeket és a felnőtteket: állatsimogató, őszi terménybemutató, kosaras fakörhinta, térbeli játékok a Levendula játszóházzal, többféle kézműves foglalkozás.

A Tudatos Ifjúságért Alapítvány a PlayIN'clusive projekt keretében fejlesztett társasjátékaival jelent meg a rendezvényen.  Baranta bemutatót tartott Dobó József csapatvezető és volt Aikido bemutató is Gulyás László 5. dan Aikikai Shidoin dojovezetővel.


forrás: kispest.hu

 

A rendezvény a Kispesti Önkormányzat és a KMO Művelődési Központ együttműködésével
és az OTP Bank támogatásával valósult meg. Az esemény kiemelt támogatója az OTP Bank.


-- 

KMO Művelődési Központ
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!