Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Városünnep 2013 - Kispest legnagyobb szabadtéri bulija

Idõpont: 2013. június 16. vasárnap 10.30-tól
Helyszín: XIX. ker, Ady Endre út-Templom tér

Kispesti Városünnep 2013 Kispest legnagyobb szabadtéri bulija

2013. június 16-án vasárnap a korábbi évek hagyományait követve, immár hatodik alkalommal, Kispest ünnepli a település önállóvá válásának 142., várossá nyilvánításának 91., a KMO Mûvelõdési Ház átadásának 90. évfordulóját. Ez alkalomból egy ajándékcsokorral kedveskedünk a lakosságnak. Népszerû hazai sztárok fellépései gazdagítják a rendezvénysorozatot, és itt lesz Európa legnagyobb hintalova is. Érdemes ezt a napot családoknak, kicsiknek és nagyoknak egyaránt a Templom téren tölteni, hiszen gazdag programsorozatot állítottunk össze.

kispest-varosunnep2013-hintalo-es-fellepok-2048x1365_2048

Kispest 1871. június 11-én önálló kisközség, 1922 júliusában pedig város lett. A születésnap kapcsán az idei Városünnepet június 16-án, vasárnap rendezi meg a kerület. A megemlékezések sora ebben az évben kiegészül a Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 90 éves jubileumával.

A Kispest Városünnepet – immár hatodik alkalommal – a már megszokott helyszínen, az Ady Endre út – Templom tér környékén szervezzük meg a helyi önkormányzat támogatásával. Ahogy a korábbi években, a fiatalok és idõsebbek számára is lesz több program, köztük játékok, zenés mûsorok. Az elõzõkön is színvonalas elõadások voltak, fellépett: Charlie, a Neoton, a Goombay Dance Band, Szücs Judith, Szikora Robi, Szalóki Ági, Dolly Roll, Szandi, az Old Boys, Tolvai Renáta, SP, az Irigy  Hónaljmirigy, a Back II Black, Király Viktor, Fluor Tomi, Tóth Gabi, a Bon Bon, a Beatrice, no meg sokan mások.

Ebben az évben, június második vasárnapján 11 órakor kezdõdnek a Városünnep színpadi programjai. Elsõként a Kaláka Együttes szórakoztatja a gyermekeket, majd délben cirkuszosok, világbajnok táncosok lépnek a színre, késõbb az Obsitos fúvósai játszanak. Délután egy kiváló táncegyüttes – a Quantum XXL – mutatkozik be, továbbá ismert és népszerû sztárok énekelnek nekünk, többek között a Rocktenors, a Children of Distance, Muri Enikõ, Bereczki Zoltán, Kállay-Saunders András, Csepregi Éva, Vastag Csaba és koncertet ad az United, majd a nap zárásaként a Bikini.

Lesz még helytörténeti kiállítás, öreg villamos, a téren játszóház, kisvasút, ügyességi játékok. Kispesten erre a napra felállítják Európa legnagyobb fából készült hintalovát is, melyen egyszerre nyolcvanan hintázhatnak kortól függetlenül. Nagyon sok nyeremény talál majd gazdára, az információs pavilonban többek között a KMO nyári táboraira is jelentkezhetnek. Az év legnagyobb szabású szabadtéri buliját Kispesten tûzijáték zárja.


--
Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna 

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!