Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
IV. BabaArt - Művészetek kicsikre hangolva

November 8-9-én a KMO Művelődési Ház immáron negyedik alkalommal rendezi meg a babáknak, szüleiknek, továbbá a legkisebbekkel foglalkozó szakma számára a BabaArt programsorozatot. A rendezvény célja, hogy a különböző művészeti ágak egy lépéssel közelebb kerüljenek a kicsikhez. 

A KMO 2012-ben, a fővárosban elsők között élt azzal a lehetőséggel, hogy a legkisebbeknek szóló programpalettáját kibővítse, és olyan lakossági programot kínáljon, ahol minden szülő megtalálhatja a gyermekük fejlődését eredményező foglalkozásokat. A cél a IV. BabaArt-on is az, hogy egy összművészeti programsorozat keretén belül játszhassanak, tapasztalhassanak, fejlődhessenek a kicsik. A babák nagyon élvezik ezeket a programokat, a szülőknek, nagyszülőknek pedig hatalmas élmény, hiszen ebben a kulturális környezetben sok új információt tudhatnak meg saját gyermekeikről.


Vasárnap a pécsi Ciróka Bábszínház lesz a vendégünk a DÖDÖLLE című babaszínházi előadással, lesz Irodalmi vetett-ágy program ahol puha környezetben a Móra könyvkiadó könyveiből válogatunk. 

 

9:00-12:00 óráig látogatható az „Átalakuló dobozok” kreatív játszóház, ahol, mint neve is sejteti egy dobozokból épített faluba érkezhetünk, vonattal vagy éppen dobozautóval. Egy ilyen világban természetes, hogy a párnák és a zoknik is átváltoznak, hogy a gyerekekkel együtt benépesítsék ezeket, a házakat. A kétnapos rendezvény második napja egy szakmai konferencia, melynek célja, hogy elősegítse a szakmák közötti párbeszédet. 

 

Eddig 138 fő regisztrált a legkisebbeket körülvevő szakmai ellátórendszer szakemberei, védőnői szolgálat és bölcsődei ellátásban dolgozók, a családok körül tevékenykedő közművelődési intézmények, könyvtárak és civil szervezetek. Fontosnak tartjuk, hogy a felsőoktatás képviselői, tanszékvezetők, tanárok valamint csecsemő- és kisgyermeknevelő szakos hallgatók egyaránt megtisztelik programunkat. Érkeznek az Eötvös Loránd Tudományegyetemről, az Apor Vilmos Katolikus Főiskoláról, az egri Eszterházy Károly Főiskoláról és a Nyugat-magyarországi Egyetemről.


A szakmai előadások idei témái: A kognitív képességek fejlődése, Montessori pedagógia és a Gordon kommunikáció. A konferencia résztvevőinek kérésére tavalyi évtől szakmai műhelyek is színesítik a programot, ahol a gyakorlatban megvalósítható ötleteket gyűjthetnek az árnyszínház, a gyermekirodalom, a népzene és a játék- és bábkészítés területéről.

 

Filmvetítés és könyvvásár egészíti ki a szakmai programot. A regisztrált konferencia résztvevők 40%-kal kedvezőbb áron vásárolhatnak a Móra Kiadó kínálatából. A konferencián a részvétel ingyenes, de előzetes regisztráció szükséges.

 

A konferenciára a jelentkezési határidő: 2015. november 4.
Jelentkezés a konferenciára itt.

A részletes programról bővebben webololdalunkon olvashat!


A lakossági és szakmai programokról bővebb információ:
Csóka Eszter, csokaeszter@kmo.kispest.hu, +36-20-375-4417

 

Rendezvényünk a Kispesti Önkormányzat és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

 

   

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!