Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Közel 100 éve a közösségekért, a kultúráért

Két neves közművelődési intézmény ünnepli szülinapját tavasszal. Pesterzsébeten a Csili Mûvelõdési Központ lesz 95 éves, Kispesten pedig a KMO Mûvelõdési Ház 90. A két intézmény közel 100 éve õrzõje és ápolója a magyar kultúrának, közmûvelõdésnek.

2013. április 12-én több száz ember fog sétálni, futni és kerékpározni a közmûvelõdésért. Egy nagyszabású születésnapi rendezvény keretén belül a kispesti Templom térrõl illetve a pesterzsébeti Kossuth térrõl indul a menet. A futók és kerékpározók a kispesti Nagysándor József-Hunyadi felüljáró mellett kapcsolják össze a két kerületet, így építve fel szimbolikusan a kultúra hídját.


A programot nem csupán egy születésnapi programnak szánja a két intézmény, hanem egy jól megkomponált fõvárosi szakmai napnak is, melynek keretében a közmûvelõdési intézményrendszer évszázados értékeit, százszínû kreativitását szeretné látogatóinknak, a közmûvelõdési szakterület irányítóinak, az együttmûködõ partnereinknek és a kultúra támogatóinak meg- és felmutatni.


A szakmai rendezvény délelõttjén egy jubileumi konferenciát szervez a KMO Mûvelõdési Ház és a Csili Mûvelõdési Központ, majd délután a két ünneplõ szomszédos kerület közös szabadtéri programjaira kerül sor az intézményi közösségek, a helyi civilszervezetek, és a fõvárosi közmûvelõdési intézmények közremûködésével.


15 órától
nagyszabású programsorozat veszi kezdetét Kispesten és Pesterzsébeten egyszerre, egy idõben. Lesz „séta a közmûvelõdéséért”, futás Schirilla György vezetésével, közösségi bringázás, emlékfa állítás és számtalan szabadtéri program. A szabadtéri programok 17 órakor zárulnak a kispesti Templom téren, illetve a pesterzsébeti Kossuth téren.


A nap hátralévõ részében 18 órától egészen 20 óráig a Csili Mûvelõdési Központban a Kincseink est keretén belül a fõvárosi mûvelõdési házak ajándékmûsoraikkal lepik meg a két születésnapos intézményt. Az est Születésnapi Bállal zárul, ahol a jó hangulatot a Calypso zenekar szolgáltatja.


Minden bizonnyal egy felejthetetlen napban lesz része azoknak, akik kilátogatnak a helyszínekre, illetve akik rész vesznek az esti programokon is.


 

Az esemény helyszínei és programjai:

 szulinap-icon-00_142

10.00

14.00

MÛVELÕDÉS ÉS KÖZÖSSÉGEK – SZAKMAI KONFERENCIA
1. Mûvelõdéstörténet
A közmûvelõdés színterei a két világháború között
Elõadó: Striker Sándor PhD egyetemi docens

2. Közösségek és közmûvelõdés
Elõadó: Antalóczy Tímea PhD egyetemi docens

3. Közmûvelõdés és közösségi mûvelõdés
Elõadó: Beke Márton, az EMMI Kulturális Államtitkárság fõosztály vezetõje

Helyszín: KMO Mûvelõdési Ház

 szulinap-icon-01_142

15.00

”1000 LÉPÉS A KÖZMÛVELÕDÉSÉRT”

KMO Mûvelõdési Háztól a Templom térig, illetve a pesterzsébeti Kossuth tértõl az Szent Erzsébet térig és vissza.

Gyülekezés 14.30-tól a KMO Mûvelõdési Ház elõtt és a Kossuth téren.

Indulás 15 órakor.

 szulinap-icon-02_142

16.00

„FUTÁS  A KÖZÖSSÉGEKÉRT,  A KULTÚRÁÉRT”

Schirilla György vezetésével a kispesti Templom térrõl a pesterzsébeti Kossuth térre (6 km). Gyülekezés 15.30-tól a Templom téren.

 szulinap-icon-03_142

16.00

NAGY KÖZÖS TEKERÉS”

Közösségi kerékpározás

Indul a pesterzsébeti Kossuth térrõl a kispesti

Templom térre, ahol a beérkezõk között 2 db

felújított bringát sorsolunk ki!

 szulinap-icon-04_142

16.30

A KERÉKPÁROSOK ÉS A FUTÓK KÖZÖS TALÁLKOZÁSI PONTJA

a Nagysándor József-Hunyadi utcai felüljáró kispesti oldala, ahol látványos meglepetés akcióra kerül sor.

 szulinap-icon-05_142

15.00 17.00

SZÜLETÉSNAPI SZABADTÉRI PROGRAM

a kispesti Templom téren és a pesterzsébeti Kossuth téren felépített színpadnál

Térzene / Látványos bemutatók a mûvészet sokszínû palettájáról / Emlékfa ültetés / Futók, kerékpárosok indítása / fogadása

 szulinap-icon-06_142

18.00 20.00

„KINCSEINK” EST

A fõváros mûvelõdési házainak születésnapi ajándékmûsorai
a Csili Mûvelõdési Központban.

 szulinap-icon-07_142

20.30 02.00

SZÜLETÉSNAPI BÁL

a Csili Mûvelõdési Központban,ahol a talpalávalót a

Calypso zenekar szolgáltatja.

Az esemény minden programja ingyenes!
Intézményünkrõl történeti áttekintést itt olvashat

 


A részletes program megtalálható a KMO Mûvelõdési Ház és a Csili honlapján, a www.kmo.hu és a www.csili.hu-n is. Érdeklõdhetnek a KMO 282-9736-os és a Csili 283-0230-as számán is.


Minden kedves barátunk, látogatónk, aki a születésnapi programjaink bármelyik eseményére regisztrál, ingyenesen vehet részt a Csili Mûvelõdési Központban megrendezésre kerülõ Kincseink esten és BÁLon.


A szakmai konferenciára, a közös sétára, a futásra és a kerékpározásra elõzetes jelentkezését, regisztrációját április 8-ig várjuk a  KMO Mûvelõdési Házban személyesen vagy a 282 9736/ 0104 telefonon vagy honlapunkon a www.kmo.hu és a Csili Mûvelõdési Központban személyesen, a www.csili.hu-n, vagy a 283-0230 számon telefonon.

Támogatóink: Emberi Erõforrások Minisztériuma, Kispest Önkormányzata, Pesterzsébet Önkormányzata, Menedékház Alapítvány Mûhely- Klub Projekt, Babilon Nyulai Kerékpáros Egyház, Wekerlei Futókör


A rendezvényen való részvételéhez elõzetes jelentkezés (regisztráció) szükséges, melyet  KMO Mûvelõdési Házban személyesen, vagy a 282-9736/0104-es számon tehet meg. Online regisztrációs lehetõséget is nyitottunk, mely a honlapunkon érhetõ el. Amennyiben a legfrissebb információkról szeretne értesülni, iratkozzon fel sajtó hírlevelünkre.

 

--
Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna 

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!