Műfajok
Helyszínek
Jegyek
×
Eseménynaptár
Terembérlés Tudnivalók a terembérlésről
Terembérlés
Programfüzet
Figyelem! Ez a hír archív, ezért elavult információkat tartalmazhat.
Pálferi lesz a KMO vendége márciusban

Idõpont: 2015. március 9. hétfõ 20.00
Helyszín: 1191 Bp., Teleki u. 50.


Pálferi lesz a KMO vendége márciusban!

Pál Ferenc, közismert nevén: Pálferi római katolikus pap, mentálhigiénés szakember, népszerû elõadó, egyfajta ikon a fiatalok elõtt. Március 9-én elsõ ízben látogat a Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Házba.


Pál Ferencet 1996-ban szentelték pappá Esztergomban, majd Terézvárosban, Rákoskeresztúron káplánként szolgált, 2002-tõl az óbudai Kövi Szûz Mária plébánia lelkipásztora, 2011-tõl pedig az angyalföldi Szent Mihály-templom helyettes plébánosa. 2005-tõl a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézet munkatársa. Pál Ferenc papi pályafutásának kezdetétõl tart heti rendszerességgel hittanórákat, elõadásokat fiataloknak pszichológia, teológia és mentálhigiéné témakörében. Az elõadások tematikája meglehetõsen tág, érinti a spiritualitást és a társadalomtudományokat, a közösségi és családi konfliktusoktól, a személyes lelki egyensúly kérdésein és a párkapcsolati-házassági problémákon át a transzcendenciához fûzõdõ kapcsolat problematikájáig terjed. Pál Ferenc szerint katolikus pap léte ellenére fontos, hogy az elõadások semlegesek legyenek: bárki részt vehet rajtuk, nem kell semmilyen vallási, ideológiai elvárásnak megfelelnie, elég a hallgató nyitottsága. Elõadásaira jellemzõ egyrészt a strukturáltság és az érintett szakirodalom intenzív használata, másrészt a stand-up comedy-bõl ismert közvetlen, gyakran csapongó, humoros történetek mesélésére is építõ stílus. Olyan népszerû elõadó lett, hogy 2011-re alkalmanként meghaladta a hallgatottsága az ezer fõt és a résztvevõk körében spontán közösségszervezés kezdõdött. A 2000-es évek második felétõl kezdve több munkája megjelent nyomtatott formában. Munkásságát 2011-ben a Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel ismerte el a kormány, 2013-ban Príma-díjat, 2013-ban Príma Primissima Közönségdíjat vehetett át.


Elégedetten a kapcsolatainkban, elégedetten az életben címû elõadását március 9-én hétfõn 20 órakor láthatjuk-hallhatjuk a Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Házban. Jegyek már kaphatók a KMO-ban!

Programunkról itt olvashat bõvebben!

--
Kispesti Munkásotthon Mûvelõdési Ház 
Cím: 1191 Budapest, Teleki u. 50. 
Telefon: 282-9752/0108 
Fax: 282-9752/0113 
E-mail: kmo@kispest.hu
Web: http://www.kmo.hu 
Csatlakozzon Facebook oldalunkhoz: KMO Facebook oldal
Látogasson el Youtube oldalunkra is: KMO Youtube csatorna 

 

 

 



Elégedettségmérés

KMO Művelődési Központ és Könyvtár - Minden jog fenntartva!